.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 21:34:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 2.5TDI AKN] problem z oświetleniem wnętrza
PostNapisane: 03.sty.2008 11:23:36 
Użytkownik

Mam Audi od 8 miesiecy i od samego początku nie działało podświetlenie nóg oraz lampki w drzwiach od strony pasażera.Po otwarciu drzwi nic sie niezapalało a wyswietlacz na tablicy tez nie reagował.reszta działała poprawnie.teraz zaczynaja dziac sie podobne rzeczy z drzwiami kierowcy ale podswietlenie po ich otwarciu raz działa a raz nie.jak nie zaskoczy to oswietlenie po przekreceniu zapłonu przy otwartych drzwiach miga i słychac przekaznik w module komfortu.w drzwiach pasarzera wymieniłem juz mikrowłacznik ale i to nie pomogło(dla zainteresowanych mikrowłacznik to saia burges V4NST7UL mozna go dostac najtaniej i na pojedyncze sztuki w TME).Sprawdzałem juz wiązki przewodów w samych drzwiach oraz od słupka do modułu komfortu i wyglada na to ze tez sa w pozadku.moze ktos wie co moze byc uszkodzone ze takie cuda sie dzieja??czy moze byc to moduł komfortu czy raczej sam zamek ma uszkodzone jakies mikrowłaczniki(centralny zamek działa).

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 11:39:02 
Klubowicz

Co to jest TME ? :)
Wpisz z łaski swojej kolego wszystkie szczegóły tego mikrostycznika (najlepiej z fotką) do tego topika...

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... rostycznik

Zobacz ilu kolegów tego szuka... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 11:45:13 
Użytkownik

carlnova napisał(a):
Co to jest TME ? :)

Firma z Łodzi sprzedająca elektronikę.
Strona TME
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 12:39:27 
Klubowicz

Dzięki Tommi :):

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 12:53:52 
Użytkownik

http://www.tme.pl/katalog/index.phtml?f ... 4nst&idp=1 tutaj jest link do tego mikroprzełacznika.nie jest on identyczny jak ten w zamku bo troche rozni sie jego obudowa ale główne wymiary sa identyczne.kazdy poradzi sobie z jego załozeniem

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 13:02:18 
Użytkownik

tylko u mnie problem polega na tym ze lampki i fis wogole nie reaguja na otwarcie drzwi pasazera a na drzwi kierowcy róznie(przy ich otwarciu gdy nie działaja lampki i przy właczonym zapłonie oswietlenie w podsufitce miga i słychac przekaznik w module komfortu)

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2008 11:18:58 
Użytkownik

wczoraj siedziałem przy tych zamkach cały dzien i LIPA:/i z tego co wywnioskowałem (choc nie jestem pewien) w zamkach uszkodzone sa mikroprzełaczniki ktore znajduja sie wewnatrz obudowy zamka(nie rozbierałem bo boje sie ze juz tego nie złoze:/ a nie mam jeszcze na zamiane)bo te które sa na zawnatrz wymieniłem i działaja poprawnie, lub tez uszkodzeniu uległ moduł komfortu (chociaz na 70% uwazam ze to zamki,okaze sie juz nie długo)

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2008 14:59:47 
Użytkownik

byłem dzis u goscia ktory handluje czesciami do Audi i pozwolił mi najpierw załozyc i sprawdzic te zamki i okazało sie faktycznie ze sam zamek był popsuty a nie moduł komfortu.Czyli jesli nie zapalaja sie swiatełka wogole w drzwiach(tak jak u mnie) to zazwyczaj jest uszkodzony sam zamek.Tylko ze wielu kolegów miało problem tez z zamkami ale u nich swiatełka migały albo raz na jakis czas zapalały sie co mozna było zazwyczaj naprawic poprzez wymiane mikroprzełacznika ktory jest na wierzchu zamka.Niestety u mnie okazało sie ze walniety jest ktorys przełacznik w srodku(wczesniej wymieniłem ten zewnetrzny i nic to nie dało).Musiałem kupic po prostu drugi zamek.Ale jak bede miał chwilke to moze uda mie sie jakos rozebrac ten i naprawic go a wtedy zrobie jakies fotostory :): zeby dla potomnosci było :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2008 11:54:42 
Użytkownik

Zrobiłem wreszcie ten zamek :): mianowicie okazało sie po wyciagnieciu tego uszkodzonego zamka i rozebraniu go ze wszystkie krancowki w srodku (2 szt) sa od centralnego zamka i nie maja wogole wpływu na komunikaty fis i podswietlenie. podswietlenie nie działało bo w srodku obudowy gdzie sa silniczki c.z. i plytka upalił sie drucik (za duzy prad a za cienki materiał) w miejscu przejscia przec plytke gdzie z drugiej strony był przylutowany.Wogole nie było tego widac.mała zworka i zamek jest juz ok :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2008 00:04:27 
Użytkownik

PabloD napisał(a):
Zrobiłem wreszcie ten zamek :): mianowicie okazało sie po wyciagnieciu tego uszkodzonego zamka i rozebraniu go ze wszystkie krancowki w srodku (2 szt) sa od centralnego zamka i nie maja wogole wpływu na komunikaty fis i podswietlenie. podswietlenie nie działało bo w srodku obudowy gdzie sa silniczki c.z. i plytka upalił sie drucik (za duzy prad a za cienki materiał) w miejscu przejscia przec plytke gdzie z drugiej strony był przylutowany.Wogole nie było tego widac.mała zworka i zamek jest juz ok :diabel:

Witam
A masz może fotki tego elementu ?
pozd

Strefa czasowa: UTC + 1