.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 14:42:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ B4 ] Problem z podświetleniem zegarów
PostNapisane: 03.sty.2008 19:20:50 
Użytkownik

Drodzy Koledzy mam mianowicie problem z podświetleniem zegarów, a więc dzisiaj siedzę sobie w audi i pomyślałem że wysunę i wsunę popielniczkę i przygasły mi światła na sekundkę a raczej na ułamek sekundy i straciłem podświetlenie dokładnie części zegarów tej z prędkościomierzem. Miałem tak kiedyś już ale wyjąłem zegary i polutowałem i było ok ale od tamtej pory nie wiedziałem co jest tego przyczyną a teraz już chyba wiem i zastanawia mnie czy to bezpiecznik czy wyższa szkoła jazdy. Jak jest z tym podświetleniem w audi co jest za popielniczką Dodam że straciłem przy tym podświetlenie środkowego panela pokręteł ogrzewania. I tu moje pytanie jak rozebrać panel środkowy wraz z popielniczką bo już sam nie wiem jak tą popielniczkę się wyciąga. Za porady dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 19:28:41 
Użytkownik

u mnie nie podświetla zegarka i czasami przygasa ale tylko na chwilkę oświetlenie po stronie obrotomierza pewnie coś się zestarzało, zaśniedziało itp.
z dostaniem się pod zegary to nie takie hop siup dlatego jak mi całkiem zgaśnie to pojade do fachowca i niech naprawia sam nie będę ruszał bo mogę bardziej popsuć :)
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 19:35:31 
Użytkownik

u mnie jak przygasało to żarówki nie łączyły. Tylna wiązka odpada to coś pod popielniczką chyba nie tak no bo raczej nie zbieg okoliczności ostro ją wysunąłem i przygasło na chwilkę to ja jeszcze raz i już zgasło wogóle cześć podświetlenia. Bezpiecznik pewnie raczej cały bo obrotek się świeci. U mnie pod zegary się dostać to chwila moment nie wiem tylko jak popielniczkę wyciągnąc

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2008 23:21:28 
Użytkownik

Może to być przewód od podświetlenia popielniczki przełamany czy coś. I dlaczego tylko połowa zgasła zegarów. Miał już ktoś z was tak.

Strefa czasowa: UTC + 1