.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 12:21:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: (audi b3 1.8 PM ) jak jest zimno kłopoty z zapaleniem
PostNapisane: 11.sty.2008 18:13:24 
Użytkownik

Witam
mam taki problem ze swoim autkiem (monowtrysk) jak temperatura spadła ponizej 0 to zaczeły sie kłopoty z rozruchem ale auto musi stać przez noc albo z 8h jak rano krece rozrusznikiem to nie chce zaskoczyć ajak zaskoczy to chodzi normalnie na ssaniu i jak odrazu zgasze i znowu odpale to już normalnie wymienione odpala czujnik temp do ecu , kable, kopułka, palec ,krokowy filtr paliwa myślę tak o pompie paaliwa może cisnienie za słabe albo czujnik zasysanego powietrza a moze jeszcze coś innego .Ktos moze miał taki problem ?

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2008 17:01:40 
Użytkownik

i co nikt nie ma pomysłów co to może być ?
i jeszcze jedno czy paliwo w przewodach powinno być cały czas bo jak rano odkręciłem przewód przy samym monowtrysku to nic ani ciśnienia ani paliwa a po przekreceniu zapłonu to pompa pcha paliwo jak wariat ale może we wtrysku jest powietrze?
pomocy

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2008 19:01:22 
Użytkownik

sporobuj zapalic przekrecajac najpierw dwa razy kluczyciem zeby pompka nabiła paliwo najpawdopodobiej paliwo cie cofa nie trzyma cisnienia i trzeba krecić ;)

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2008 14:48:34 
Użytkownik

witam
ostatnio wymieniłem cały monowtrysk na drugi i dalej to samoa jak odkrecam rano przewód zasilający wtrysk w paliwo to nic nie leci paliwo się cofa zero paliwa i auto zapala ale tak dziwnie nie od strzała tylko jak niby zaskoczy i zgasnie i potem jak drugi raz kręcę to chyba sie zalewa do jak zapali to chodzi nie na wszystkie garyale jak inaczej zapalam tak jakby juz odpala to dalej przytrzymuje na rozruszniku i chodzi wtedy równo i im zimniej tym gorzej???

Strefa czasowa: UTC + 1