.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 22:03:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6] chorus 2 podłączenie - kodowanie
PostNapisane: 17.sty.2008 00:13:51 
Użytkownik

Witam. mialem w aucie radyjko blaupunkta i postanowiłem zamontować oryginalnego chorusa 2. kupilem radyjko i po podłączeniu okazało się, że po 1 h mi sie wyłącza, nie ma podświetlania ani info na pełnym fisie. Szyna can jest w radiu i wtyczce. po podłączeniu vaga nie czyta wogole sterownika 56 pokazuje brak połączenia - tzn nie widzi radia. czy mam ciągnąć nowe kable od szyny can? jesli tak to skąd? albo moze musze siakoś włączyć to w innym miejscu vagiem a jesli tak to jak to zrobić. Proszę pomóżcie? możę ktoś ma jakiś inny pomysł bo przeczytałem mase postów i nie znalazłem na ten temat odpowiedzi.
p.s. zapomnialem dodac ze kostka zasilająca jest podłączona tylko 2 kablami plusem i masą ten cienki mały nie jest podłączony - moze musze jego tez podłączyć i dlatego nie dziala? podobno on ma byc od gali

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2008 00:18:05 
Użytkownik

Masz na pewno szynę Can??

Jeśli tak, to sprawdź sygnały H i L. Może są zamienione lub odłączone??

Objawy są typowe dla auta, które nie ma szyny Can...

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2008 07:24:09 
Użytkownik

a jak sprawdzic te sygnały? szyne can mam bo w wiązce zasilania mam tylko 3 kabelki, poza tym mam wtyczkę którą podłączam w to miejsce gdzie powinno byc can i ta wtyczka ma tylko 2 kabelki can l i can h

Tytuł: Re: [A6] chorus 2 podłączenie - kodowanie
PostNapisane: 17.sty.2008 09:03:14 
Użytkownik

szakul22 napisał(a):
Witam. mialem w aucie radyjko blaupunkta i postanowiłem zamontować oryginalnego chorusa 2. kupilem radyjko i po podłączeniu okazało się, że po 1 h mi sie wyłącza, nie ma podświetlania ani info na pełnym fisie. Szyna can jest w radiu i wtyczce. po podłączeniu vaga nie czyta wogole sterownika 56 pokazuje brak połączenia - tzn nie widzi radia. czy mam ciągnąć nowe kable od szyny can? jesli tak to skąd? albo moze musze siakoś włączyć to w innym miejscu vagiem a jesli tak to jak to zrobić. Proszę pomóżcie? możę ktoś ma jakiś inny pomysł bo przeczytałem mase postów i nie znalazłem na ten temat odpowiedzi.
p.s. zapomnialem dodac ze kostka zasilająca jest podłączona tylko 2 kablami plusem i masą ten cienki mały nie jest podłączony - moze musze jego tez podłączyć i dlatego nie dziala? podobno on ma byc od gali

Nie napisałeś czy radio wyłącza się na włączonym zapłonie czy bez kluczyka. A to ważne żeby móc postawić jakąś diagnoze. Pozdro

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2008 10:56:23 
Użytkownik

radio wyłącza sie zarówno na włączonym zapłonie jak i bez kluczyka. wszystko tak wygląda jakby nie miało sygnału z can tylko czy to wina kabli czy radia czy moze sterownika i jak to sprawdzic??

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2008 10:58:37 
Użytkownik

Prosze czy ktoś ma jakiś pomysł albo ma namiar na firmę która zna sie na podłaczaniu w okolicy lodzi?

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2008 22:27:17 
Użytkownik

a może trzeba wejść grupę 19 Can, tam kodowaniem ustala się jakie sterowniki mają na niej pracować np. silnik+ABS+skrzynia aut. może jest tam też radio, nie pamiętam ale warto to sprawdzić.

Strefa czasowa: UTC + 1