.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 22:08:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Panel klimatronic
PostNapisane: 27.lut.2008 22:54:29 
Użytkownik

Witam.
W panelu klimatronica sa klawisze + oraz - do ustawiania temperatury i regulacji nadmuchu dmuchawy.
Poprzednim wlascicielem byla kobieta,ktora pazurami (szponami) powycierala wlasnie te przyciski do bialego plastiku.
Jest mozliwosc wymiany tylko tych przyciskow czy tez musze wymieniac caly panel?Moze robil juz ktos cos podobnego?
Jesli musialbym wymienic caly panel to po wymianie musze cos ustawiac czy tez bedzie dzialalo bez problemu?
Jest jeszcze jeden przycisk ktorego dzialanie nie do konca rozumiem.
Jest to literka A z "zawinieta" strzalka do dolu.
Przeczytalem na forum,ze to czujnik swiezego powietrza? ale nie bardzo wiem jak to dziala.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2008 00:04:25 
wodnik szuwarek

Prawdopodobnie mozesz wymienic przyciski ale bedziesz musial miec dawce czesci. W watku http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=71453 jest opis demontarzu w C4, ale powinno pomoc.

Obrazek
"zawinieta strzalka" to obieg zamniety. Cytat z http://www.eclipse.net.pl/viewtopic.php?p=87
Kolejna sprawa to obieg zamknięty, nie używać prawie wcale. Są dwa przypadki przewidziane aby użyć obiegu zamkniętego.
-coś śmierdzi na zewnątrz...
-auto stoi na słońcu, odpalamy, ustawiamy obieg zamknięty, klima na min i nawiew na max. wychodzimy z samochodu, czekamy jakiś czas, wsiadamy do schłodzonego pojazdu i przełączamy na obieg otwarty.
Na obiegu zamkniętym oddychamy tym co wydychamy, cała para wodna zostaje skroplona, powietrze robi sie bardzo suche, grzybki i bakterie rosną jak na drożdżach zasilane cały czas tym co w samochodzie, bez świeżego powietrza.[/url]

Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane
Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2008 00:43:53 
Użytkownik

speco napisał(a):
Prawdopodobnie mozesz wymienic przyciski ale bedziesz musial miec dawce czesci. W watku http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=71453 jest opis demontarzu w C4, ale powinno pomoc.

Obrazek
"zawinieta strzalka" to obieg zamniety. Cytat z http://www.eclipse.net.pl/viewtopic.php?p=87
Kolejna sprawa to obieg zamknięty, nie używać prawie wcale. Są dwa przypadki przewidziane aby użyć obiegu zamkniętego.
-coś śmierdzi na zewnątrz...
-auto stoi na słońcu, odpalamy, ustawiamy obieg zamknięty, klima na min i nawiew na max. wychodzimy z samochodu, czekamy jakiś czas, wsiadamy do schłodzonego pojazdu i przełączamy na obieg otwarty.
Na obiegu zamkniętym oddychamy tym co wydychamy, cała para wodna zostaje skroplona, powietrze robi sie bardzo suche, grzybki i bakterie rosną jak na drożdżach zasilane cały czas tym co w samochodzie, bez świeżego powietrza.[/url]

Dzieki Speco za wyjasnienie.
O tym,ze strzalka to obieg zamkniety to wiedzialem,ale u mnie pod tym przyciskiem w miejscu przycisku OFF jest literka A z "zawinieta" strzalka i nie bardzo wiem na jakiej zasadzie to dziala.
Moze ma ktos na zbyciu przyciski + i - do klimatronica i wie jak je wymienic?Oczywiscie nie za darmo.
Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2008 00:57:05 
wodnik szuwarek

pablo.k napisał(a):
O tym,ze strzalka to obieg zamkniety to wiedzialem,ale u mnie pod tym przyciskiem w miejscu przycisku OFF jest literka A z "zawinieta" strzalka i nie bardzo wiem na jakiej zasadzie to dziala.

Przeklikalem kilka ofert na allegro aby znalezc zdjecie panelu klimatronika z C5 i na zadnym nie bylo czegos takiego jak u Ciebie. Jak mozesz wklej zdjecie, ciekawosc mnie zrzera.

Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane
Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2008 01:43:23 
Użytkownik

Tutaj znalazlem taki tylko bez podgrzewanych siedzen http://moto.allegro.pl/item304930561_au ... html#photo

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2008 12:53:14 
Użytkownik

witam,podlaczam sie co do tego klimatronika tez mam takie cudo(A z zawinieta strzalka ) c5 z 2004r i nie wiem poco i do czego :D

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2008 15:21:53 
Użytkownik

jest to sterowany automatycznie obieg zamkniety :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2008 15:49:09 
Użytkownik

Auto: C7
Ja mam taki cały panel klimatronika,ale od modelu z przed liftu(97-2001).Ale na dawce to chyba się nada :):

Strefa czasowa: UTC + 1