.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.cze.2025 14:34:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z pilotem (scyzoryk)
PostNapisane: 17.kwi.2008 18:06:51 
Użytkownik

Z tą elektroniką dostaję już obłędu.Ojciec pojechał do pracy. Centralny zamek zamknął z pilota( scyzoryk). Tak się stało że auto było mi potrzebne i musiałem po nie pojechać. Na bazie zaczęły się problemy. Do samochodu posiadamy 2 scyzoryki. W tym drugim który ze sobą wziąłem nie działa elektroniczne sterowanie auto można otworzyć tylko wkładając go do drzwi i przekręcając kluczyk. Tak zrobiłem i otworzyły się tylko drzwi kierowcy a pozostałe są zaryglowane. Po włożeniu kluczyków do stacyjki zaczęły migać światła awaryjne. Postanowiłem dołączyć auto od akumulatora i tutaj jaja!!!! luzując klemę i unosząc jo do góry, że straciła kontakt z tym "czymś"(nie wiem jak to nazwać) do czego jest przymocowana syrena alarmowa zaczyna wyć!!!!! klema wraca na swoje miejsce syrena przestaje wyć. Nie wiem co jest grane.

Wcześniej miałem tak, że auto otwierałem i zamykałem dodatkowym pilotem do alarmu. Jednak alarm otwierał, ale już nie zamykał drzwi więc udałem się do elektronika. Zrobił mi tak, że teraz działa mi scyzoryk(jak działał pilot do alarmu nie działał mi scyzoryk).

W czym tkwi problem?

.
Moja NiuŃkA
Jestem optymistą, wiem to pewne kupię 2.5 Tdi BAU i to jest niezmienne.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2008 20:25:36 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
problem jest z dokladanym alarmem. syrena wiekszosci alarmow ma swoje zasilanie i jak ja rozlaczysz to zaczyna wyc. masz ustawione wylaczanie alarmu pilotem a nie kluczykiem, nawet oryginal podobno czasami nie toleruje otwierania kluczykiem po interwencji elektryka lub osoby ktora sie zna i odlaczeniu jakiegos kabelka w zamku. pewnie wystarczy dopisac/przerobic pilota i bedzie gralo.

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 18.kwi.2008 07:49:13 
Użytkownik

MiKev napisał(a):
problem jest z dokladanym alarmem. syrena wiekszosci alarmow ma swoje zasilanie i jak ja rozlaczysz to zaczyna wyc. masz ustawione wylaczanie alarmu pilotem a nie kluczykiem, nawet oryginal podobno czasami nie toleruje otwierania kluczykiem po interwencji elektryka lub osoby ktora sie zna i odlaczeniu jakiegos kabelka w zamku. pewnie wystarczy dopisac/przerobic pilota i bedzie gralo.

A jak to zrobić?????? zapewne VAG'iem??? może mi ktoś opisać jak to zrobić????

.
Moja NiuŃkA
Jestem optymistą, wiem to pewne kupię 2.5 Tdi BAU i to jest niezmienne.

Strefa czasowa: UTC + 1