Bart-S napisał(a):
Heveliusz potwierdził to co napisałeś Grzesiu (właśnie staram się o jakąś audiencję u niego - zobaczymy co z tego wyjdzie).
Obawiam się, że Hev wiele nie pomoże - choć trzeba w to wierzyć

Bart-S napisał(a):
Dzwoniłem dziś do naviservice.com.pl (mają siedzibę w Józefowie koło Wawy) i owszem wykonują takie naprawy - przy czym nie wymieniają lasera tylko cały napęd. Koszt 500/600zł. Niestety ostatnią sztukę montowali wczoraj przy okazji serwisu a na następne trzeba czekać 3 tygodnie
I tylko wymiana całego napędu ma sens - mnie chcieli namawiać na czyszczenie, co już wcześniej robiłem we własnym zakresie, po czym po wymianie powiedzieli, że faktycznie nie było czego czyścić

A co do ostatniej sztuki: czy chcesz wiedzieć kto ją posiada w swojej Navi?

Chcesz zobaczyć fakturę na tę ostatnią część?

(i nie wczoraj ją montowali tylko w poniedziałek, wczoraj to ja dzwoniłem z podziękowaniem za dobrze wykonaną usługę). Jeśli chodzi o Naviservice - profesjonalizm na najwyższym poziomie mimo dość wysokich cen - ja osobiście mam do nich niedaleko, ale hala, na której dokonują napraw mówi wiele o firmie, a takich jak moja RNS mieli na półce jeszcze z 5

IMHO jak nie chcesz się zarżnąć kosztami to od razu umawiaj temat w NS. Razem ze mną był tam Maciej_avant - on pojechał na czyszczenie DXa - niestety nie wiem na czym stanęło bo ja swoją Navi zostawiłem a on czekał...