.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 00:18:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 97r] 2 PROBLEMY: KLIMA I NIESZCZELNE DRZWI
PostNapisane: 28.sie.2008 13:21:32 
Użytkownik

Witam!jestem nowym członkiem Forum otoz 2 miesiace temu sprowadzilem z Berlina Audi a4 1.9Tdi 97r. auto spisuje sie swietnie i poki co jestem zadowolony ale mam 2 problemy do rozwiazania :

1.okolo 3 tygodnie temu nabiłem klimatyzacje,odgrzybiłem i wymieniłem filtr kabinowy,problem jest nastepujacy : klimatyzacja nie grzeje chłodzi szybko i mocno natomiast jak ustawie temp na 29 lub Hi to i tak leci zimne powietrze.musze wiedziec czemu tak jest bo zbliza sie zima....

2.przy predkosci powyzej 120 km/h w lewym górnym rogu drzwi kierowcy pojawia sie denerwujacy szum powietrza.domyslam sie ze drzwi sa opadniete poniewaz zamykaja sie troche gorzej/ciezej niz pozostale.czy to typowa przypadłość tego modelu?u jednego elektryka spotkałem mezczyzne który mial taki sam model jak moj i rowniez mowil ze powyzej ok 1oo km/h pojawiaja sie szumy.jesli juz gdzie moge sie zgłosić na "podnoszenie" drzwi?

pozdrawiam!
prosze o rade

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2008 07:16:35 
Użytkownik

ad 1 podłącz vag_a lub sprawdź na kodach klimatronika (jeśli masz) pewnie masz jakąś klapę zawieszoną/zaciętą
ad2 2 spróbuj wyregulować drzwi lub przypatrz się uszczelce może trzeba ją wymienić

sprzedam koła 15"

Strefa czasowa: UTC + 1