Sopelek napisał(a):
Kurcze ja nie wiem czy ja piszę nie po polsku czy jak ... Wszystko jest. Nie ma podświetlania zegarów przez jakiś przepalony kabelek w wiązce. Nie mogę go zlokalizować. Gdybym miał rozpiskę pinów z zegarów to bym zrobił tymczasowo coś na szybko.
Nie wiem chłopie ale opanuj się, oczekujesz pomocy czy chcesz się na kimś wyżyć, że CI się zegarki nie świecą? Nie wiem czy to do Ciebie dociera, ale chcemy Ci pomóc.
Wszyscy zadali CI podstawowe i zarazem bardzo ważne pytania by nakierować Cię jak najdokładniej co mogło paść. Jak by nie działało podświetlenie przez jakiś spalony kabelek , to nie działało by także podświetlenie pokręteł od nawiewów i schowek. Zatem tracisz tylko czas szukając uszkodzonego kabla, bo i tak go nie znajdziesz (jeśli wszystko inne działa oprócz zegarów). To jeden obwód, czyli jak by prąd nie dochodził do zegarów, to automatycznie nie dochodził by dalej. Szukaj problemu w samych zegarach i na pewno nie w przepalonych ścieżkach.
Jak by okazało się, że to wina płyty głównej, to mam na biurku od setki c3 z 90 roku na 7 zegarów.