Drodzy forumowicze
Muszę założyć alarm i jakieś zabezpieczenia w moim autku zanim mi ktoś niepowołany nim odjedzie Smile
A więc od początku: posiadam Audi A4 z silnikiem TDI. zastanawiam się nad zakupem jakiegoś dobrego alarmu (myślałem o czymś z radiopowiadomieniem). Proszę o jakieś rady co wybrać, w jakiej konfiguracji itp. bo wybór na rynku jest spory ale chciałbym aby mi to służyło tak jak powinno. W poprzedniej Audi B4 miałem Exusa v10 i chodził mi bardzo dobrze. 2 lata użytkowania i żadnych problemów. Jeśli chodzi o koszty finansowe to chciałbym się zamknąć w 500-600zł razem z montażem (ewentualnie pomyślę nad samodzielnym montażem). Prośba do Was forumowicze Smile - potrzebuję schemat, rozmieszczenie kabli do podłączenia w moim autku. Nadmieniam że to jest rocznik 2000. Nie wiem czy to już posiada CAN. znalazłem rozpiskę ale to chyba jest do benzyny i w dodatku rocznik 96-... . Z tego co czytałem to w roczniku 2000 było coś inaczej rozmieszczone ale nie znam szczegółów - dlatego prośba do Was. Proszę o radę co mogę bezpiecznie odciąć w autku aby go nie zapowietrzyć i aby komp nie łapał mi błędów. Myślę również o blokadzie mechanicznej. Tu do wyboru mam blokadę skrzyni biegów np. Niedźwiedź lub blokadę pedałów(hamulca i sprzęgła) typu bullock (
www.bullock.com.pl). Powiedzcie która będzie skuteczniejsza. Przez myśl przebiegł mi również pomysł aby zrobić coś swojego, jakieś swoje odcięcie czegoś, ale nie wiem czego najlepiej i najskuteczniej aby auta nie odpalić.
Proszę Was o pomoc i rady w nurtujących mnie pytaniach.
Za pomoc z góry serdecznie dziękuję.