Witam.
Mam mały wkurzający problem, a mianowicie nie zawsze gaśnie mi oświetlenie wewnętrzne w aucie.
Gdy zgaszę silnik i w miarę szybko wyjdę z auta to po zamknięciu z pilota oświetlenie zgaśnie jednak gdy wyłączę silnik i po dłuższej chwili wysiądę to po zamknięciu z pilota światełko nie gaśnie. Lekko tylko przygaśnie i zaraz znów się świeci. Wtedy muszę znów włożyć kluczyk do stacyjki, przekręcić zapłon, wyłączyć zapłon i wyjść z auta - po tym "zabiegu" światło gaśnie po zamknięciu. Dodam że na FIS-ie bez problemu pokazuje, które drzwi są otwarte więc czujniki w klamkach chyba odpadają z podejrzeń. Podobnie jest z lampkami przy nogach - zapalają się zgodnie z otwieranymi drzwiami więc to też potwierdza że czujniki w klamkach są OK. To samo dzieje się przy normalnym zamykaniu kluczykiem.
Jeśli miał ktoś podobne problemy piszcie będę sprawdzał każdy "trop".
Tak na mój chłopski rozum to wygląda jakby musiał naładować się jakiś akumulatorek.... bo skoro po przekręceniu zapłonu i szybkim wyjściu z auta problem ustaję więc tak pomyślałem ale to są tylko moje dywagacje.
Pozdrawiam.
_________________ Pozdrawiam Michał
Audi A4 B7 S-Line '06 2.0TDi (BRE)
|