Zwracam się uprzejmie z prośbą o nakierowanie jakiego producenta radia wybrać. W moim aucie było: radio 2din model MCD (mała navi) i seryjne głośniki. Grało delikatnie mówiąc nędznie. Nie chcąc psuć wyglądu początkowo postanowiłem zostawić radio, a wymienić przednie głośniki, wygłuszyć matami i dołożyć wzmak a w przyszłości do tyłu sub. Siedzą już głośniki Powerbass L-60C podłączone przez u-Dimension Jr 4.300. Jest lepiej ale spodziewałem się więcej, szczególnie w odbiorze stacji radiowych. Pozostaje wymienić radio i tu zaczyna sie problem z wyborem w cenie ok. 1000zł. Oryginalne jest wysokości 2 din, dlatego aby nie wymieniać całej ramki w celu montażu 1 din (w serwisie "drewniana" - taką mam kosztuje 800zł) znalazłem PIONEER FH-P80BT. Rozważam też jakąś alpinę, ale te tylko 1 din. Przeszukując forum często padało stwierdzenie, że "podobno" Pioneer się popsuł i juz taki dobry nie jest, natomiast nie znalazłem złej opinii o zadnej alpince (pewnie dlatego tyle kosztują). Proszę o opinię czy ten Pioneer'ek jest godny uwagi czy rzeczywiście jest znaczna różnica w porównaniu z alpiną w podobnej cenie. Zależy mi głównie na dobrym odbiorze stacji radiowych.
_________________ 2.5L V6 163PS BDG
|