iaqbec napisał(a):
Co zyskujesz ? W zasadzie niewiele ... z zauwazalnych rzeczy dochodzi widok mapy 3D ( mi zupelnie nie odpowiada , zdecydowanie wole zwykly, chociaz np. jeden kumpel ktoremu zrobilem jezdzi sporo na navi i nie mogl wyjsc z zachwytu ) oczywiscie mozesz wybrac nie jest na stale 2D/3D, dodatlkowo navi pokazuje aktualna wysokosc npm. jest tez kilka innych bardziej kosmetycznych zmian

No i jak wspomiales samozadowolenie z najnowszego softu

bycie na czasie

z gadzetami - bezcenne

"iaqbec" nie do końca mogę się z Tobą zgodzić. Wiem prawie wszystko o systemie MMI łącznie z rozmieszczeniem całej instalacji w Audi A5/A6/A8/Q7. Każda nowa wersja softu daje duży wkład do systemu MMI. Wizualizacja w 3D czy nowe logo startowe to tylko bajer. Co zyskujesz ???
1. Możliwość zakodowania kamery cofania
2. Obsługę zmieniarki MP3
3. Obsługę interfejsu AMI
4. Przewijanie stacji radiowych w DABie
5. Obsługę Analogowo-Cyfrowgo tunera TV
6. Pełne informacje o utworze podczas odtwarzania muzyki z iPoda/iPhona
7. Obsługę graficznego parktronic'a
8.
9.
10.
... i wiele, wiele innych rzeczy.
Nie wspomne o szybszym wzbudzaniu się systemu i poprawionych błędach w poprzednich oprogramowaniach !!!
Co do komputera podczas ładowania nowego SW to się też z Tobą nie zgodzę "iaqbec". Spróbuj zrobić komuś update nie sprawdziwszy uprzednio czy w którymś sterowniku nie siedzi ochrona, wtedy szybko zmienisz zdanie !!!
Co do dziwnego sterownika, to z pełnym szacunkiem dla "Kobry7" również nie mogę się z tym zgodzić. Jeśli sterownik przyjmuje update, to jaki by nie był nowe logo też załapie!!! Skorzystaj z płyty ładującej nowe logo do systemu MMI (nie pamiętam jej part numberu ale jest dostępna na rapidshare).
iaqbec napisał(a):
Moim zdaniem klopoty przy aktualizacji firmware o ile mamy sprawne zasilanie to mit osob zdzierajacych pieniazki

Z tym też się nie mogę zgodzić. Osoba biorąca za to kasę bierze na siebie odpowiedzialność w razie jak by coś miało pójść nie tak. Jeśli uważasz, że to jest zdzierstwo, to co powiesz na temat sprawdzenia błędów w sterownikach w ASO za 122pln ???
Z wyrazami szacunku dla wszystkich klubowiczów / DKG.