Proszę o pomoc, ostatnio instalowałem nowe radio w mojej A3. Gdy już wszystko było podłączone, podczas wsuwania radia do blaszanej kasety coś usłyszałem jakby iskry i zgasły światła wewnątrz kabiny. Sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie były ok, gdy wyciągnąłem i włożyłem bezpieczniki spowrotem światło zaczęło działać ale radio nie. Dodam, że radio było podłączone tak, że kluczykiem można było odciąć zasilanie. Pojechałem do profesjonalnego zakładu gdzie montują radia i tam mi radio podłączyli na stałe tak, że kluczykiem nie mogę odłączyć zasilania i wyłączyć radia. Mogę z tym żyć ale problem mam z oświetleniem w kabinie. Zanim pojawił się problem z radiem, po przekręceniu zapłonu, światło automatycznie gasło i na odwrót po wyłączniu zapłonu światło się zapalało. Teraz to nie działa. Światło świeci się po uruchomieniu silnika i gaśnie dopiero po jakims czasie lub gdy zablokuje drzwi. A gdy sgaszę silnik to się wogóle nie zapala chyba, że otworzę drzwi. Co to może być - pomocy. PS na vagu nic nie pokazał.
_________________ Audi A3 1.8 1998 benzyna Audi A4 2.0 TDi 2009
|