Ja mam czasem do czynienia ze służbówką Lybrą, a A4kę miałem w rodzinie.

W porównaniu do A4 na pewno jest większa w środku i niemiłosiernie brzydka z zewnątrz. Wykonanie w środku, hmmm...materiały miejscami nawet zaskakująco dobre, ale ogólna jakość montażu i odczucia takie sobie, niezbyt solidne, chociaż nic jeszcze nie odpadło - nie licząc latającego luzem środkowego zagłówka. Zaskoczyło mnie pozytywnie podświetlenie klamek i kratek nawiewów - nie spodziewałem się tego po włochach.

Auto, które użytkuje czasami to 1.8 z 2003 roku, z przelotem 185 tys km - silnik bierze olej jak szalony, trzeba przyznać, że ładnie się zbiera i sympatycznie brzmi (po pewnym czasie jednak męczy). Tapicerka zamszowa na fotelu kierowcy oczywiście zmechacona, przednie fotele za miękkie i dłuższa jazda jest trochę męcząca dla pleców, poza tym ciężko znaleźć optymalną pozycję za kierownicą.
Z silników ponoć dobre są diesle 1,9 i 2,4JTD, to benzynowe 1,8 nie jest zbyt trwałe - służbówka ma już chyba pierścienie do wymiany.
Co do cen... miałem przyjemność wymieniać w trasie tylne klocki hamulcowe, zapłaciłem 360zł za komplet klocków z montażem, w ASO Lancii, więc bez jakieś tragedii biorąc pod uwagę, że to było ASO.
Podsumowując, pomijając wygląd zewnętrzny, który jest kwestią gustu, i tak wybrałbym Audi - ale może jestem spaczony

.