Witam serdecznie, Z racji, że powoli rozglądam się za nowym samochodem trafiłem do Was, żeby się trochę podpytać. Na dziś dzień mam 2 Leony, 1M i 1P w 1.9TDI oraz 1P z 2011 z 2.0TDI 170km. Żaden się nigdy nie zepsuł i są świetnie, zwłaszcza konfiguracja w 1P z DSG. Szukam już czegoś większego jako typowe daily do łykania kilometrów. Do pracy codziennie robię 50km czyli miesięcznie 1000km do samej pracy. Więc dla mnie diesel jest idealny, jednak chciałbym coś z napędem 4x4, ogólnie bardzo mi się podoba Formentor 4x4 w TDI ale najbardziej podoba mi się A5 a widzę, że ma 2 litrowego diesla w quattro. Teraz mam kilka pytań do Was, może ktoś ma podobny model bo ciężko od ręki znaleźć coś w internecie na temat napędu, czy A5 przedlift/polift ma stałego Torsena czy odłączane Ultra? To było mieszane?
Ogólnie to czego bym potrzebował w samochodzie po przesiadce z Leona 1P, to na pewno napęd na 4 koła, fajnie jak by był stały Torsen, jak to jest w tym A5? Kolejną sprawa to elektryczne siedzenia z pamięcią? Widziałem, że elektryczne są ale czy mają pamięć? Następnie to bardzo mi brakuje opcji w Seacie otwierania i zamykania klapy bagażnika z pilota, czy w A5 jest taka opcja? Z takich rzeczy mniej "must have" czy te A5 miały grzaną kierownice/szybę przednią/kanapę z tyłu? No i jeszcze widzę, że polift to atrapy wydechu, czy ktoś przerabiał to na zwykłe końcówki? I jeszcze jak wygląda sprawa skrzyni, mam w Leonie DSG, chyba DQ250 i jest super, co siedzi w Audi? Jest jeden rodzaj czy kilka rożnych?
Pozdrawiam serdecznie
|