Frolik napisał(a):
Tomek1990 napisał(a):
Ale ja już xxx tematów wyczytałem i b.sporo osób ( w tym tacy co widać , że się znają nawet z tego forum ) mówi , że ABK i instalacja 2 generacji owszem jeździć będzie ale na 100% będzie to bardziej awaryjne i mniej zawodne od ABT z 2 generacją.
Tak samo mówi wiele osób , że ABT można od razu na gaz przełączać i " si " a ABK nie zbyt dobra opcja od razu.
Ja potrzebuję auto tylko miasto . Trasa to raz na ruski rok i to 100km w jedną stronę do siostry. Auto ma dziennie max 10km robić. Nie jestem osobą co chcę pierwszy z świateł startować i wciskać pedał gazu. Jeździłem 2 lata golfem 2 1.3 50km i nie narzekałem. W mieście max 70 rozwijałem więc szukam czegoś co jest mniej awaryjne i prostsze.
I powiedzcie mi jedno bo trochę się nie " kumamy " . Ja jeździłem najmocniejszym autem 1.9 TDI 110km Wy za pewne jakieś duże pojemności więc może dlatego nazywacie to mułem ? Miałem też passata 1.8 70km w wielkiej budzie i nie narzekałem.
Zadam po raz xxx pytanie czy takie 2.0 90km na 2 generacji będzie mułem większym niż passat 1.8 75km ? (b3 ) . Bo ja już trochę się gubie a jutro max środa mam oglądać audi b4 właśnie na full wypasie i facet godzi się na diagnostykę więc jak będzie to pewne auto które prześwietle u znajomego (kumaty gość ) to brać za 5k ? klima , elektryka itp... jasne wnętrze.
Olej gaz i jezdzij na benzynie. Mniej problemów gwarantowane. Co do "mułów" - tu n forum wiekszoc ma auta 2.8-4.2. I co jest mniejsze to od razu muł... trzeba sie przyzwyczaic do takiej gadki. Tez na poczatku tego nie rozumiałem. Muł to jest fabia 1.2 lub yaris 1.0, ale na Boga nie dwulitrowe Audi!!!! Czy cokolwiek ze sprawnym silnikiem TDI!
Wg mnie Audi 80 z 2.0 silniczkiem jedzie bardzo dynamicznie.
Zdecyduj się w końcu co jedzie a co nie. W jednym wątku piszesz że S6 4.2 w automacie nie jedzie, a tu że B4 2.0 ABT to dynamiczne auto. Miałem takie coś ładnych parę lat temu, na długo przed 2.8 i 4.2 i już wtedy był to muł bagienny dla mnie. Wspomniana Fabia robiła z tym co chciała. Najgorsze auto jakie miałem. Nawet nie wiesz jak miejskie auto z silnikiem 1.2 potrafi jechać

Miałem Clio 1.2 16V, teraz mam 1.4 16V 98 KM przy masie 900 ileś tam kg i takie B4 nie ma startu czy nawet TDI 110KM. Ostatnio Octavia II FL TDI zaczęła ze wstydem dochodzić mnie przy ok.140 km/h

Zanim coś napiszesz to przejedź się najpierw....
Do autora

szukaj B4 ale 2.0 115 KM i nie zakładaj gazu przy takich przebiegach. Ewentualnie poszukaj B4 1.6 101 czy 102 KM ( takie wersje też wychodziły, bodajże na Włochy) - jeżdżą na pewno sprytniej od 2.0 ABT (ze względu na krótką skrzynię), a mniejszą pojemność na mieście da o sobie znać w postaci niższego spalania. A przy LPG odpalać na Pb trzeba zawsze

W przeciwnym razie pompa paliwa szybko powie papa, wtryski benzynowe się zapieką i np. na mrozie nie pojedziesz ani na Pb ani LPG