gitmar napisał(a):
Czy ma średnie osiągi

Trudno powiedzieć biorąc pod uwagę że auto ma 15-18 lat.....
Auto ma bardzo dobre osiagi jak na swój wiek i swoją cenę.... bo trzeba S6c4 porównywac z autami w tym wieku i w podobnej cenie... porownanie z nowymi dieslami za 50-100 tys zł nie ma sensu przeciez zadnego.
Lepsze osiagi z aut w tym wieku ma na prawde nie wiele aut: M3, M5 , ale one kosztuja 2 razy tyle co S6.
Jeszcze przyszło mi na mysl cos takiego, patrząc na niedosyt dobrych S6 na rynku.... czy moze ciekawą opcją było by kupno zwykłego A6c4 quattro i wrzucenie do niego silnika 4.2 z A8?
Pomysł przyszedł mi na myśl troche przypadkiem: otóż będąc w Zakopanem na ulicy przypadkowo trafiłem A6c4 do sprzedania. Auto nie wystawione w necie. Pooglądałem i przetestowałem te auto i byłem pod naprawdę wielkim wrazeniem. Super stan, 248 tys km udokumentowanego przebiegu, do 200 tys km auto serwisowane w niemieckim ASO, caly lakier na aucie wyglada na oryginał, pierwszy własciciel w Poslce od 4 lat, swietnie wyposazony, śliczna skóra czarna swietnie utrzymana ,bardzo ładny kolor (taki złoty metalik) ... czysciutki i wychuchany w dodatku chyba niezła cena bo 9 tys zł do negocjacji... niestety kiblowaty silnik bo 2.6. Oczywiscie quattro i manual. Eski w takim stanie w Polsce sie nie dostanie, tego jestem pewien, a gdyby była to kosztowałaby ponad 20 tys zł jak nie lepiej. I potem przyszło mi do głowy że moze nawet warto kupic takie auto własnie ze względu na jego super stan.... a potem wrzucic do niego silnik V8... co o tym myslicie? moze ktos robil cos takiego? Widziałem ze ludzie wrzucaja V8 nawet do 80b3, wiec włozenie jej do budy C4 powinno nie nastręczac problemów chyba?
Na prawdę jestem pod wrazeniem tej A6c4, wygląda i jezdzi jak 4-5 letnie auto, widziałem troche c4 w życiu i ogólnie róznych autek w tym wieku, ale taki rodzynek to rzadkosc. Jesli sie trafiają to własciciele raczej nie chca ich sprzeac, a jak sprzedaja to takie auta rozchodzą sie po rodzinie i znajomych...
przepraszam za deliktany Off-ale jednak cała moja wypowiedz pozostaje w temacie zakupu S6c4...