.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 21:34:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gamma 3 z C4 ('93) do B4 ('94) ??
PostNapisane: 19.maja.2005 17:37:07 
Użytkownik

Chcialbym sie dowiedziec czy radio Gamma 3 Philipsa zamontowane w moim C4 Avant z 1993r 4 glosniki polaczone rownolegle, z przodu, bedzie pasowac standartem do B4 z 1994r, 4 glosniki: 2 przod, 2 tyl.
Wiem, ze u mnie dzialalo na 1 plus, nie wiem jak wyglada kostka w B4 '94, bo Clarion, ktorego instalowalem w moim C4 wymagal 2 plusy. Nie znam sie na podlaczaniu radii ani elektronice, dlatego pytam. Czlowiek, ktory chce kupic radio mieszka bardzo daleko ode mnie i nie chce zeby bylo lipy jak mu wysle sprzet. Pomozcie prosze.

Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2005 10:54:01 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C7
Radio Beta 3 (robione pod instalację VW audi group) posiada oryginalnie gniazdo typu ISO (typowe dla VW AUDI) więc jeżeli właściciel B4 niczego nie miał przerabianego to będzie pasowało na 100%, a jeżeli i miał to także nie problem bo albo będzie działało od razu albo gdy jest inny wtyk to wystarczy dokupić wtyk typu ISO. Różnica z Clarionem (większość radyjek na rynku) polega na tym iż posiada ono oprócz głównego przewodu zasilającego B+, także przewód ACC na który również podaje się plus. W niektórych przypadkach a raczej z idei tego rozwiązania plus jest podawany podczas pracy auta po to by właściciel nie zapomniał o wyłączeniu radia co jest rzadko wykorzystywane i dwa te przewody się spina.
W oryginalnych radiach VW i AUDI jest tylko B+ tak jak w tym przypadku.

Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2005 10:54:46 
Użytkownik

Dzieki za odpowiedz, nastapila kilkadziesiat sek. przed moim postem ;-)

Chcialbym jeszcze wiedziec czy front mojej gammy Obrazek z C4 bedzie pasowal i idealnie sie uzupelni z panelem deski rozdzielczej w B4 '94 tak jak pasowal u mnie w C4?

Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2005 11:10:24 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C7
Miejsca osadzenia radia w C4 i B4 są takie same jeżeli chodzi o głębokość i szerokość , a i ogólnym wyglądem są bardzo zbliżone w związku z czym radio to powinno wyglądać tak samo a przynajmniej bardzo podobnie w obu autach. Jedyne co może odbiegać to kolor podświetlenia - jak dobrze pamiętam Gamma ma przewżnie kolor podświetlenia zielony a w audi tablica i przełączniki podświetlane są na czerwono - chyba że w tym przypadku jest inaczej. Ogólnie jeżeli pasuje w C4 to i do B4 będzie również.
:)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1