.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 10:25:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Instalacja LPG 2generacji a silnik krokowy... KTO w temacie
PostNapisane: 03.cze.2005 09:20:04 
Użytkownik

tak jak pisalem kiedys w innym poscie mam instalke 2generacji brc, jednak z uwagi na niezadowloenie z jazdy skaczace obroty i wytlumaczeniem gazownikow ze lambda kaput- zalozylem srubke i wszystko jest ok poza spalaniem chyba. oni juz mi wiecej nic nie wykombinuja bo lambda niesprawna wiec jezdze sobie na tej srubce, w miedzy czasie poczytalem troche o istalacji 2 generacji i tam jest mowa ze regulacja silnika krokowego jest daleko od idealu ze terzeba duzo sie pobawic chociaz i tak nie bedzie to ideal. i teraz sie zastanawiam czy kupic sonde np z allegro i kombinowac zobaczyc co z tego wyjdzie i meczyc sie z gazownikami, czy jezdzic na srubie -wywalic katalizator ktory jest albo bedzie i tak kiedys do du...

chociaz z tego co slyszalem to na silniczku krokowym bedzie mial wiekszego kopa i miej palil,

co myslicie i co doradzacie

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2005 10:24:17 
Użytkownik

slyszałem od kolegi że ma odcięty silik krokowy i zślepiony przewód po regulacji auto płynnie chodzi na gazie i na benzynie

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2005 09:18:59 
Użytkownik

Auto: AUDI 80 B4 92r ABT Sprzedane :(
Chyba tyle opinii, co użytkowników, jeśli chodzi o kompa do gazu.
Mam instalka na śrubę i po 3 mieś. użytkowania zauważyłem, że spalanie wzrasta. Dwa, zaczyna szarpać czasami przy automatycznej zmianie z benzyny na gaz. Trzy, również, w zależności chyba od pogody;), czasami się strasznie przymuli jak przyspiesza ( już w niskim zakresie obrotów).
Czytałem również na forum posta ZURU odnośnie instalacji gazowej -polecam lekturę;) i wielokrotnie zamęczałem go pytaniami na na ten temat.
W każdym razie zaoszczędzenie na instalacji gazowej bez kompa może być tylko pozorne dopóki coś się nie schrzani z silnikiem.
Jestem za kompem i silniczkiem krokowym i moim zdaniem wymień sondę ...
Oczywiście to tylko sugestia laika :)

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2005 11:39:47 
Użytkownik

Auto: AUDI 80 B4 92r ABT Sprzedane :(
na Allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53164477
jest sonda, chyba powinna pasować

.... "Są to sondy na 4 kable - 2 białe, jeden czarny i jeden szary.
Kolory kabli muszą się zgadzać.

Produkt firmy NTK - ta firma właśnie produkuje dla powyższych koncernów, co oznacza, że gdy kupujesz nowy samochód danej marki to własnie taka sonda tamjest zainstalowana... "
Koszt 80 zł za szt + koszty wysyłki to 6 zl za paczkę priorytetową lub 11 zł za pobranie...."

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2005 13:33:45 
Użytkownik

dzieki za linka u mnie sa 3 przewody ale 4 to masa wiec nie powinno byc problemu... zgadza sie? pomysle nad wymiana sondy moze przynajmniej bedzie super chodzic na benzynce... ale najpierw musze sie dowiedziec czy moj emulator sondy jest sprawny (pisalem o tym w innym poscie)
normalnie spala mi 14,5-15,5 obojetnie gdzie i jak... chociaz teraz jezdzilem bardzo spokojnie plynnie i wogole a i tak spalil 15,5 wiec musze cos z tym zrobic..

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1