.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 17:36:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem ze stabilizacją obrotów
PostNapisane: 08.paź.2004 18:03:10 
Użytkownik

witam
zdarza się ostatnio, że próbuję zapalić (benzyna), pochechła pochechła, wydaje się że załapał, ale nie trzyma obrotów i gaśnie. Robię ponownie to samo ale dodaję gazu i pali. zdejmuję nogę z gazu, obroty zwalniają i gaśnie. robięto jeszcze raz i znowu to samo (trzymam gaz parę sekund i puszczam). gaśnie. odpalam po raz trzeci , tym razem bez naciskania gazu i bez żadnych problemów zapala i trzyma stabilnie obroty (w miare, troche pływa). mam wrażenie że to zjawisko się nasila wraz z niższymi temperaturami. autko ma gaz . co to może być ? dodam że ogólnie na gazie jeżdzi lepiej i stabilniej, na benzynie potrafi szarpnąć jak jest zimny. aha, czy ktoś dysponuje może dokładnym schematem instalacji podćiśnieniowej w takim aucie ? mam sporo wątpliwości czy wszystko jest podłączone ok, poprzedni w łaściciel sporo chyba tu mieszał...

pozdrawiam

blum

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2004 04:13:50 
Użytkownik

u mnie jest podobnie. A2.0E benz.
OSTATNIO JESZCZE ZACZYNA MI SIE DLAWIC NA NISKICH OBROTACH I MUSZE MU OSTRO DEPTAC PO GAZIE - WTEDY OSTRO SZARPIE I SIE ROZPEDZA. JAK PUSZCZE GAZ TO ZNOWU SIE DŁAWI, PRYCHA I SIE TOCZY JAK STARE RUMUNSKIE AUTO. CIEKAWE JEST TO ZE RAZ JEST DOBRZE I NIE MA TAKICH OBJAWOW A RAZ JEST TAK ZE MUSZE JECHAC JAK POJ....B BO INACZEJ SIE NIE DA. CZY KTOŚ WIE CO TO MOZE BYĆ ZA OBJAW???

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2004 08:33:25 
Użytkownik

Ja podejrzewam, ze wina lezy po mojej instalacji gazu bo po resecie ecu wszystko wraca do normy. Macie gaz :?:

-> Bips :!:
cp Bips /var/log/newbie

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 05.cze.2005 22:01:35 
Użytkownik

no właśnie nie mam gazu!

musze znaleźć mechanika ale jak do tej pory to trafiam na takich od maluchów i polonezów.

Tytuł: Re: problem ze stabilizacją obrotów
PostNapisane: 09.cze.2005 09:40:27 
Użytkownik

[Witam, te objawy sugerują że nie działa ssanie wtedy kiedy silnik jest zimny. Jak się rozgrzeje to powinien pracować prawidłowo.
b3 1,8 PM+G
blum[/quote]

Tytuł: Re: problem ze stabilizacją obrotów
PostNapisane: 09.cze.2005 09:41:20 
Użytkownik

[Witam, te objawy sugerują że nie działa ssanie wtedy kiedy silnik jest zimny. Jak się rozgrzeje to powinien pracować prawidłowo.
b3 1,8 PM+G
blum[/quote]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1