.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 19:05:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: małe cisnienie oleju na gorąco
PostNapisane: 17.cze.2005 19:24:01 
Użytkownik

silnik 1.6 td z intercoolerem w audi 80 b-3 małe cisnienie , czy co???? po nagzaniu silnika do około 92 stopnie zaczyna delikatnie zarzyc sie smarowanie sprawdzilem czujniki sa ok ....chyba bo nie moge dostac nowego bo tyle typow i rodzajów...
1 pytanie pierwsze czy moze byc walnieta pompa czy raczej panewki. ile mnie to bedzie kosztowac i co musze zrobic
2 jakie powinno byc cisnienie na biegu jałowym i jaki czujnik zastosowac i gdzie bo sa dwa prze filtrze
pozdrawiam menosn66

Tytuł: Re: małe cisnienie oleju na gorąco
PostNapisane: 17.cze.2005 20:33:09 
Użytkownik

[quote="menson66"]silnik 1.6 td z intercoolerem w audi 80 b-3 małe cisnienie , czy co???? po nagzaniu silnika do około 92 stopnie zaczyna delikatnie zarzyc sie smarowanie sprawdzilem czujniki sa ok ....chyba bo nie moge dostac nowego bo tyle typow i rodzajów...
1 pytanie pierwsze czy moze byc walnieta pompa czy raczej panewki. ile mnie to bedzie kosztowac i co musze zrobic
2 jakie powinno byc cisnienie na biegu jałowym i jaki czujnik zastosowac i gdzie bo sa dwa prze filtrze
pozdrawiam menosn66[/quote]

czesc
przy 80st na biegu jalowym powinno miec 0.015 do 0.045MPa,a tak ogolnie to takie objawy dzieja sie przewaznie jak juz panewki kiepskie,ale pompa tez moze byc.najlepiej wkrecic manometr i sprawdzic cisnienie wtedy wszystko jasne.
Pozdro

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1