.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 19:08:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tłumiki do A4 2,6 Quattro pomocy!!
PostNapisane: 19.cze.2005 10:43:11 
Użytkownik

Witam wszystkich.
Kupiłem niedawno A4 2,6 Quattro i najpowazniejszym problemem stał sie zakup tłumików(środkowy i ostatni).Podono firma Bosal nie posiada w swojej ofercie takich części a oryginał kosztuje 1800zł/szt :zly:
Zastanawiam sie nad przeróbka z 2,6 ale marnie to widze ze wzgledu na całkowicie inny kształt tłumika środkowego :< .Myśle ze najrozsądniej było by kupić używany ale nie bedzie to proste ze wzgledu na małą dostępność takich części(Quattro).
Proszę pomóżcie co mam zrobić by nie wydać kolosalnej sumy i mieć cicho w samochodzie.Obecnie ten samochód ryczy przez zastosowany tuning poprzedniego właściciela który skomplikował do potęgi cały układ wydechowy :|
Poprzednio jezdziłem B4-Ludzie przesiadłem sie z wozu drabiniastego do naprawde super samochodu.Mieliście racje ze taka pojemność i do tego Quattro to jest to :peace:
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2005 12:11:01 
Klubowicz

Pojemność mało słuszna - do A4 najlepiej nadają się silniki 1.8T, 1.9TDI oraz w ostateczności 2.8 :P

A co do tłumików - znajdź magika który Ci dorobi. W Warszawie jest taki gość, do Coupe Quattro (też problem z zamiennikami) dorobił układ za 550 i właściciel jest zadowolony z tego co wiem...

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2005 13:19:15 
Użytkownik

za 1800 to cąły wydech z kwasiaka zrobisz (bez kolektora) i to zagra tak jak siobie zapragniesz :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1