.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 19:05:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Temp. układu chłodzenia a jazda latem.
PostNapisane: 21.cze.2005 17:55:49 
Użytkownik

Zwracam się do was bo nigdzie nie moge znaleźdz info. na temat temp . jak powinna być w moim autku.
A mianowicie:
Na jesien sprowadzilem swoje audi z niemiec i przy jezdzie zima zauważyłem, że temp wydaje sie nieco za niska okolo 65 stopni przy jeździe mieszanej max 80.
Udalem sie do mechanik i stwierzil ze to termostat. wymieniłem termostat. i temp
wzrosła do okoł 89 stopni przy jeździe miesznej. Przy wymianie okazalo sie ze jest straszny syf w ukladzie wiec mechanik wymyslil ze bedziemy czyscic uklad przez czyszczenie go woda destylowana. w miedzy czasie padl mi czujnik od wentylatora wymienilem.
Teraz mój problem.
Przyszło lato wymienilismy ostanio wode destylowana w ukladzie chlodzenia. i po tej czynnosci auto min temp. ma 92 stopnie przy jezdzie na trasie przy jezdzie w korkach dochodzi do 105 stopni. dodatkowo wentylator zlancza mi sie przy 105 stopniach pomimo ze na czujniiku od wentylatora widnieje temp 95 stopni wlanczenie.przewody od ukadu chlodzenia jak stane w upalny dzien to nie moge dotknac.
Nie wiem czy to norma czy termostat znow sie wyrypal czy czujnik.
Dajcie znac jak macie jakies info na ten temat.

Audi 80 B4 2.0 silnik ABT 66 kw.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2005 11:12:23 
Klubowicz

Może wskaźnik przekłamuje. Mi wentylator włącza się przy 95 a temp normalnie jest od 80-90.

Audi A6 C7 Avant ultra
Jest
Audi Q7 4M TDI
Audi Cabrio 8G 1,8t

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1