.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 05:16:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Krzywo ustawiona kierownica w A6 AVANT
PostNapisane: 26.lip.2005 10:54:03 
Użytkownik

witam wszytskich . Dopiero dzisiaj stalem sie posiadaczem mam nadzieje ze szczesliwym a6 avant z 2002 roku. I niestety mam problem jestem nowicjuszem na forum i jesli chodzi o sprawy zwiazane z samochodem to jeszce mniej sie znam i mam taki prpblem a mianowicie podczas jazdy na wprost moja kierownica nie jest ustawiona prosto tak jak powinna byc tylko musze miec ja skrecono nieco na prawo jakies 2-3 stopnie i nie wiem gdzi z trym sie udac czy moze na ustawienie geometri lub czegos podobnego. A przy okazji moze moj drugi problem to mam kluczyk taki chowany i otwierany jak scyzoryk lecz nie otwiera mojego audi poniewaz trzeba go zaprogramowac. czy to musza zrobic w aso czy mozna jakos w inny sposob to zrobic
dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszytskich

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 11:07:23 
Użytkownik

A co do kierownicy to gemetria albo domowy sposob po prostu odkrec ja u przestaw na wprost
Programowanie kluczyka - a odpala ci samochod ? Czy wogule ani nie mozesz nim odpalic ani otworzyc samochodu?

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 11:17:46 
Klubowicz

Tylko geometria! a raczej ustawienie zbieżności. Domowy sposób jest do kitu bo:

1. Masz poduszkę i możesz zrobić większy problem próbując przestawić kiere;
2. Coś spowodowało, że masz krzywą kierę i trzeba to sprawdzić - ja bym zaczął od wyważenia kół a dopiero potem zbieżność.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 12:13:58 
Użytkownik

jeżeli możesz kluczykiem zapalic samochód to tylko pozostaje programowanie centralnego zamka - myślę że o to Ci chodzi

*klucz programuje sie uzywajac zamka kierowcy i pilota .
-podczas programowania drugi uprawniony ! klucz musi byc przekrecony w stacyjce .
-przekrecic stacyjke jednym kluczem .
-drugim zamknac drzwi od strony kierowcy .
-nacisnac guzik zamknij .
-za piec sekund nacisnij otworz (kierunki migają 1x - czyli widzi pilota), gotowe :diabel:
*kazde nacisniecie powinno byc sygnalizowane mrugnieciem kierunkowskazow .
jesli chcemy dodatkowo wyrzucic wszystkie pozostale piloty z
pamieci pompki wowczas naciskamy zamknij nie jeden lecz trzy razy .

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 12:36:16 
Użytkownik

tak samochod mi normalnie odpala z tym ze tylko nie moge otworzyc i zamknac centralnego zamka chyba chodzi o to co jest napisane w poscie przed moim z tym ze czy jest jakis sposob jak to wykonac jesli nie mam drugiego kluczyka, bo niestety mam tylko jeden a drugi moze bedzie moze nie ( ma dojsc poczta z niemiec)
dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 12:44:55 
Użytkownik

arturro1982 napisał(a):
tak samochod mi normalnie odpala z tym ze tylko nie moge otworzyc i zamknac centralnego zamka chyba chodzi o to co jest napisane w poscie przed moim z tym ze czy jest jakis sposob jak to wykonac jesli nie mam drugiego kluczyka, bo niestety mam tylko jeden a drugi moze bedzie moze nie ( ma dojsc poczta z niemiec)
dzieki

może być problem, lub tylko VAG pozostaje, ja u siebie programowałem ale jako drugi

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2005 04:37:04 
Użytkownik

Witam Moim zdaniem zbieznosc Tak mialem w A3 po wymianie sprezyn i amorkow niby nic a kierownica sie krzywo ustawila:) pojechalem na zbieznosc dalem 30 zl i po klopocie Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 11:42:26 
Użytkownik

witam
bylem na zbieznosci i zbieznosc mam dobra. jestem ciekaw czy nie da rady odkrecic kierownicy i jej ustawic ale zapewne najpierw bym musial odlaczyc airbaga

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 19:17:07 
Użytkownik

Witam. Zbieżność moze być ok, ale odpowiednio regulując śruby w zawieszeniu można ustawić kierownicę, i umie to każdy średni mechanik nastawiający zbieżność. Swoją drogą to kiedyś pojechałem na regulację zbieżności i równiez była ok, a gościo będąc pod autkiem od razu zapytał czy kierownica jest prosto, a wczesniej jej nie widział i oczywiscie uregulował to. Po regulacji autko powinno jechać prosto jak puścisz kierownicę (tylko nie sprawdzaj tego przy 200 km/h :D ). A o zdejmowaniu kierownicy zapomnij. Masz poduszke gazową i nieoczekiwane otwarcie tego ustrojstwa może zabić lub zrobić kaleką na całe życie. I szerokiej drogi.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 19:23:53 
Użytkownik

witam.Pebo ma racje. O tą kierownicę to opie**ol tego co "ustawił zbieżność " (ustawił :D a kierownica krzywo)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1