.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 21:38:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: montaż listwy w drzwiach a4
PostNapisane: 27.lip.2005 12:19:05 
Użytkownik

Witam
Czy ktoś z Was juz coś takiego robił? chodzi o dolną listwę - jak to się wyciąga? i czy dobrze mysle, ze nalezy wyciagac wzdluz drzwi? jak sie wymienia te zaczepy plastikowe? dzieki i pozdrawiam

Tytuł: Re: montaż listwy w drzwiach a4
PostNapisane: 27.lip.2005 16:08:43 
Użytkownik

yac napisał(a):
Witam
Czy ktoś z Was juz coś takiego robił? chodzi o dolną listwę - jak to się wyciąga? i czy dobrze mysle, ze nalezy wyciagac wzdluz drzwi? jak sie wymienia te zaczepy plastikowe? dzieki i pozdrawiam

jesli chodzi o dolna gumową listwe to od strony kabiny przy końcu od strony zawiasu masz jedną śrubkę do odkręcenia. jak ją odkręcisz wyciągasz listwę w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara. Plastiki na której się trzyma przykręcopne sa bodajże śrubkami - 1 platik = jedna śrubka - jak zdejmiesz listwę to zobaczysz. Ja jak wymieniałem liste kierowcy to musiałem tą śrubkę do zdjęcia listwy rozwiercić, bo taka była skorodowana.

Obrazek

Tytuł: Re: montaż listwy w drzwiach a4
PostNapisane: 28.lip.2005 06:57:57 
Użytkownik

Silent Bob napisał(a):
yac napisał(a):
Witam

jesli chodzi o dolna gumową listwe to od strony kabiny przy końcu od strony zawiasu masz jedną śrubkę do odkręcenia. jak ją odkręcisz wyciągasz listwę w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara. Plastiki na której się trzyma przykręcopne sa bodajże śrubkami - 1 platik = jedna śrubka - jak zdejmiesz listwę to zobaczysz. Ja jak wymieniałem liste kierowcy to musiałem tą śrubkę do zdjęcia listwy rozwiercić, bo taka była skorodowana.
Może dodam jeszcze ze te spinki plastikowe nie sa na śrubki ponieważ mocowania spinek w karoseri sa na stałe,jak zamawiasz listwe to radziłbym zawsze z kompletem spinek i nową śrubką bo żeczywiście ja wymieniłem już trzy i wszystkie musiałem rozwiercić :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 20:25:26 
Użytkownik

Dzieki za rady Panowie. Uchwyty sa po 2 zł/szt. a listwa niestety tylko oryginał (podobno) ok 150 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 20:29:20 
Klubowicz

...prawie jak do C4 więc jestem w stanie uwierzyć w tę cenę...

Tytuł:
PostNapisane: 28.lip.2005 21:07:30 
Użytkownik

yac napisał(a):
Dzieki za rady Panowie. Uchwyty sa po 2 zł/szt. a listwa niestety tylko oryginał (podobno) ok 150 zł.

ja lewy przód kupowałem jakieś pół roku temu w łódzkim ASO za 107 zł - zapisuję takie rzeczy :) I rzeczywiście nie ma podróbek,a używek chyba nie warto kupować.

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1