.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 21:40:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dorobienie kluczyka z imo do A4
PostNapisane: 03.sie.2005 07:59:01 
Użytkownik

Witam

Juz sie chwalilem ze zmianilem niunie na A4 1999 :diabel: , ale mam tylko jeden komplet kluczykow z imo, chcialem dorobic w zakladzie dorabiania kluczy ale koles mi powiedzial ze tylko drzwi otworze bo imo w A4 1999 ma nowy system kodowania ktorego jeszcze nie sczesali, jakis "uciekajacy kod" i odeslal mnie do serwisu audi. Troche to duzo bedzie kosztowac wiec czy nie zna ktos jakiegos sposobu .....
Dzieki

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2005 08:09:47 
Użytkownik

Zmień fachowca, poprostu nie każdy potrafi taki kluczyk zakodowac.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2005 15:26:29 
Użytkownik

a gdzie jest immo w A4 ? w zegarach gdzies czy w kluczyku, kiedys chcialem wymienic zegary, to ktos chyba pisal, ze bedzie problem, bo w zegarach jest immo i bedzie trezba nowe zegary jakos programowac... ??

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2005 18:28:43 
Użytkownik

Tomasz L napisał(a):
Zmień fachowca, poprostu nie każdy potrafi taki kluczyk zakodowac.

Pisząc to rozumiem, że zdajesz sobie sprawę z tego, że po 97 roku wszystkie klucze AUDI były kodowane za pomocą kodu który nazywał się CRYPTO i z tego co ja się orientuje to takich kluczy nie zakoduje ci nawet największy zakład. Ja robiłem taki klucz do jaja i ratował mnie tylko SERWIS. To nie jest ten sam system kodowania który był w kluczach do 97 roku. Tamten system to kodował każdy praktycznie punkt. TU JEST INNA SPRAWA

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2005 08:41:53 
Użytkownik

Dzieki za juz
W A4 immo jest w kluczyku, a gdzi po drugiej stronie to nie wiem.
Koles w zakladzie mi powiedzial ze jak bede znal PIN KOD do autka to mozna zrobic wszystko. Czy slyszal ktos o takim kodzie? Czy jest on gdzies w dokumentacji autka ?
Dzieki

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 07:30:48 
Użytkownik

Przymierzałem sie do dorobienia kluczyka w swoim A4 `95. Najprawdopodobniej skończy sie na wymianie stacyjki i wkładek zamków bo oprócz tego, że mam mało to jeszcze padł mi zamek w bagażniku.
Chodzilem po zakładach gdzie dorabiają klucze, po pierwsze wogóle nie każdy jest w stanie zakodować klucz z immobilizerem a po drugie to jak kolega wcześniej wspominał w nowszych modelach kod jest zmienny.
Nie pytałem wprost czy fachowiec z którym rozmawiałem dorabia klucze do nowszych audi ale gdy w rozmowie zauważyłem, że 110 zł za kluczyk to troche drogo powiedział, że do nowszych są jeszcze droższe. Wynikało by z tego, że takie kluczyki też są do dorobienia.

Z tego co wiem odbiornik immobilizera jest gdzieś w liczniku.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1