.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 21:40:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: reaktywejszyn coupe 20V... zamulal cieply?
PostNapisane: 07.sie.2005 16:20:42 
Użytkownik

Wracam do tematu...

dla przypomnienia, mam coupe 20V (7a) i po rozgrzaniu i jezdzie przez jakis czas n cieplym silniku auto slabnie drastycznie... gdy jest zimen, pali idealnie jezdzi idealnie ... jak jest cieple (ale po jakims czasie) ma trudnosci z wchodzeniem na obroty... ta naprawde zaczyna jechac d 140 km/h w gore.. i tez dziwne ze jadac rowno 140 na 5 biegu, auto jedzie jedzie po chwili czuc jakby dostawal "turbo" (pedal w tej samej pozycji) i w mgnieniu oka przyspiesza do 160, za chwile spowrotem muli iwraca do 140... jakby w pewnym momencie dostawal idealna mieszanke i ciagnei jak burza.

Auto posiada instalke LPG 3 generacji. Wymieniony filtr powietrza ale bez zmian. Biore pod uwage lambde... ale przed wyrzuceniem pieniedzy na nowa wolalbym sprawdzic na sprawnej jak wtedy bedzie chodzil. Kable nowe, swiece nowe. Czeka mnie kopulka i palec .

Btw poleciliscie abym odlaczyl czujnik temperatury (na termostacie) jezdzilem tak przed pare tygodni ale bez zmian, jak palilo 20 litro lpg tak nadal palil i jezdzil identycznie. (tylko ze nie mialem podgladu temparatury na desce;)

Czy przyczyna moze byc alternator? Dziwnie sie zachowuje bo gdy nic nie jest wlaczone a auto na chodzie ladowanie pokazuje 13V, natomiast po wlaczeniu swiatel, klimy radia wskaznik pokazuje ledwo ponad 12V ? u znajomego w a6 tdi ladowanie pokzuje ponad 14 non stop. Ale czy mialoby to az taki wplyw ?

Jakies sugestie? hmmm ...

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2005 20:56:49 
Użytkownik

żeby sprawdzić czy to lambda, wystarczy wybłyskać sobie kody :) wystarczy do tego żarówka i dwa kabelki :)

Co do ładowania to badzo możliwe że padł regulator i mogą się szczotki kończyć.

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2005 22:12:02 
Użytkownik

jak sie spotkamy to mi pokazesz i sprawdze od razu :)

ale zobaczylem ciekawa rzecz i wiem juz po czesci czego jest to wina... sruba od regulacji powietrza ktora jest wkrecona w przepustnice jest nieoryginalna (normalnie jest imbus, tu jest zwykla) i pod cisnieniem zasysa ja i sie wkreca na maxa, i jak samochod cieply to gasnie i krzywo chodzi, jak ja wykrece to przez chwile chodzi super po czym pare km i sie wkreca tak ze trzeba uzyc sily aby ja wyrkecic:/

poszukiwania sruby czas zaczac ;)

btw jak zdrowko ?

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 07:36:38 
Użytkownik

Zegarkiem od ładowania sie nie przejmuj. Ma yendencję do oszukiwania, ale dla pewności sam sprawdź prąd ładowania miernikiem.

Tytuł:
PostNapisane: 08.sie.2005 08:33:17 
Użytkownik

miernikiem sprawdzilem, przy okolo 4 tys obrotow laduje 13,4 bez obciazenia typu swiatla itp... sprawdze jeszcze jak jest z zaloczona klima i reszta sprzetu.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1