.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 21:38:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 TDI 2000r. wiele pytań... - kto pomoże??
PostNapisane: 16.sie.2005 08:51:29 
Użytkownik

WITAM WSZYSTKICH .... po długiej przerwie!!

Na początku sierpnia kupiłem od HELMUTA AUDI A6 2,5 TDi Quattro rok 2000.
Powiem krótko... nie ma lepszego autka!!

Ale jak zawsze mam kilka pytań :D
1. czy może cos wiecie i udzielicie mi odpowiedzi na temat Wyświetlnaje informacji dotyczącej servisu. Gdy kupiłem to po naciśnięciu z lewej strony na desce pokrętła wyświetlała mi sie informacje ze do servisu mam pojechac za 6500 km, ostatnio przejechałem około 2500 km i tak z głupiego chciałem to sprawdzic i dalej sie wyswietla info ze za 6500km mam przeglad.... dziwne no nie :) !! a co najlepsze jak wczoraj wracalem do domu to przed wylaczeniem silnika jeszcze raz nacisnolem to pokretlo i nie pisalo juz 6500 tylko 6600 km :diabel: TO JEST DOPIERO NUMER!!

2. mam w aucie oryginalnie zamontowana nawigacje ale nie z navi plusem tylko z malym wyswietlaczem (taki kombajn CD i kaseta)... czy jak wymienie na navi plusa to czy kostki beda pasowac... czy nalezy moze cos poprzerabiac?? Czy ktoś z grupowiczów ma NAVI PLUS na sprzedaż

3. co oznacza skrot w nawigacji DX, chcialbym aby mi navi dzialala w polsce ale nie mam mapy, jaka mape nalezy zakupic... a moze ktos z grupowiczow ma takowa i bylby wstanie ja skopiowac??

4. czy ktos moze montowal w tego typu rocznikach wycieraczki ... takie jak byly montowane w passatach i nowych niuniach?? Chodzi mi o wycieraczki bez koncowego ramienia... jest tam tylko sama guma...na pewno wiecie o co mi chodzi..

5. i jeszcze jedna sprawa.. mam przednia szybe troszeczke zmasakrowana przez kamyczki i przez rysy... co zrobic.. olać to i jeździć.. czy może dać do JAANA a moze wymienic..... A może Wy znacie jakies inne dobre i tanie rozwiązanie

... na razie tyle pytań... jeżeli mi coś jeszcze wyskoczy to odrazu do Was napisze....

Pozdrawiam
MAREK

p.s. czy nie możecie kiedyś zorganizować zlotu gdzieś na południu Polski :056:

EDIT by GrzesB: Temat pisz tak, aby bez zaglądania w post było wiadomo o co chodzi!!

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2005 11:48:50 
Użytkownik

mam to samo autko 2,5TDi Quattro rok 99 ;-)
z NAVI PLUSEM ( zmieniarka + tuner)

Jesli kupisz navi plus musisz odrazu zakupic ZMIENIARKE i jesli chcesz ogladac TV oczywiscie tylko uaktywnia sie na postoju to rowniez musisz zakupic TUNER

Tez chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna kupic plytke z mapa polski ? tylko gdzie!??????

Tytuł: nie wierze...ze nikt nie wie co jest grane
PostNapisane: 17.sie.2005 08:27:35 
Użytkownik

Czy naprawde koledzy nie znaja odpowiedzi na moje pytania.... nie wierze... takie fachury tu siedza... nie potrzebuje rozebrac turbinki...potrzebuje sie dowiedziec kilka szczegolow....a nigdzie indziej nie znajde odpowiedzi...

Prosze o pomoc
MAREK

Tytuł: Re: nie wierze...ze nikt nie wie co jest grane
PostNapisane: 17.sie.2005 08:38:27 
Użytkownik

fluval napisał(a):
Czy naprawde koledzy nie znaja odpowiedzi na moje pytania.... nie wierze... takie fachury tu siedza... nie potrzebuje rozebrac turbinki...potrzebuje sie dowiedziec kilka szczegolow....a nigdzie indziej nie znajde odpowiedzi...

Prosze o pomoc
MAREK

Stary może dlatego, że sporawa część jeździ starszymi modelami i po prostu nie zna się na takim jak twój :peace:

Tytuł: Re: nie wierze...ze nikt nie wie co jest grane
PostNapisane: 17.sie.2005 08:46:27 
Użytkownik

Kordek napisał(a):
fluval napisał(a):

Prosze o pomoc
MAREK

Stary może dlatego, że sporawa część jeździ starszymi modelami i po prostu nie zna się na takim jak twój :peace:

Przeciez moja kruszka to nie jest fabrycznie nowa.... dbam o nia i dlatego wyglada jak swiezo zrobiona :) (zartuje).... ale te kilka pytan mnie nurtuje... nie mam sie gdzie indziej zwrocic...wiec dlatego mecze tutaj kolego... z checia bym sie chcial spotkac w wieloma.... ale nie mieszkam w wawie... a w bielsku niestety nie znam innych maniakow AUDI!!
A z tego co patrzylem na opisach to jest tutaj kilkanascie bardzo podobnych samochodzikow...sa rowiniez i mlodsze o mojej krusi!!! :609:

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 08:56:14 
Moderator

Tequil napisał(a):
Tez chcialbym sie dowiedziec gdzie mozna kupic plytke z mapa polski ? tylko gdzie!??????

Na allegro ;-)

Tytuł: mapka NAVI
PostNapisane: 17.sie.2005 09:17:12 
Użytkownik

WIEM ZE NA ALLEGRO
tylko nie wiem jaka mapke...sa rozne oznaczenia tych map.
a po drugie jak pisalem planuje zamontowac navi plus (zmieniarke do navi mam w bagazniku) i czy mapy pasuja do wszystkich czytnikow...czy moja zmieniarka bedzie pasowac...

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 09:25:37 
Klubowicz

a czy nie lepiej zamontowac najnowsza Audi Navigation plus RNS-E DVD?
czyta bez problemu format DVD i MP3.
czy tuner TV ma tez juz wbudowany? jesli tak to jest to znacznie lepsze rozwiazanie niz nawigacja DXowa.

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł: Re: mapka NAVI
PostNapisane: 17.sie.2005 09:29:36 
Moderator

fluval napisał(a):
WIEM ZE NA ALLEGRO
a po drugie jak pisalem planuje zamontowac navi plus (zmieniarke do navi mam w bagazniku) i czy mapy pasuja do wszystkich czytnikow...czy moja zmieniarka bedzie pasowac...

W opisie aukcji masz opisane do jakich navi pasuje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60868430

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 09:31:25 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
a czy nie lepiej zamontowac najnowsza Audi Navigation plus RNS-E DVD?
czyta bez problemu format DVD i MP3.
czy tuner TV ma tez juz wbudowany? jesli tak to jest to znacznie lepsze rozwiazanie niz nawigacja DXowa.

OJ WIDZE ZE KOLEGA MI CHYBA CHCE POMOC :)
no wlasnie czegos takiego szukam.... czy do tego RNS-E nalezy podlaczyc zewnetrzne DVD.... czy wystarczy wyciagnac ta ktora mam wsadzic RNS-E i podpiac kable z BOSE i ze zmieniarki od NAVI i powinno wszystko działać czy bedzie trzeba przerabiac???
Nie wiem czy ma tuner wbudowany..... czy masz moze jakis schemacik i fotki...jak to zrobic... gdzie mozna w dobrej cenie kupic Audi Navigation plus RNS-E DVD??

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 09:45:14 
Klubowicz

http://navi-forum.net/board/viewtopic.p ... light=bose - tu masz rozpiske pinow RNS-E.
jak widac uzywana jest magistrala CAN wiec dla starszych aut to moze byc problem (ciekawe czy do rozwiazania ;-) )
skoro czyta plyty w formacie DVD to dodatkowego napedu juz nie trzeba.
z pewnoscia nie jest to plug&play i trzeba rezac :diabel:
fluval - specjalnie dla ciebie jesli poprzestaniesz na starszej navi:
http://www.avtechnik.de/audiseite/fotos_navi_.html ;-)
jesli chodzi o najnowsze navi to caly czas jestem na etapie poszukiwania informacji
pozdrawiam

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł: Re: mapka NAVI
PostNapisane: 17.sie.2005 09:51:26 
Użytkownik

Hugo napisał(a):
fluval napisał(a):
WIEM ZE NA ALLEGRO

W opisie aukcji masz opisane do jakich navi pasuje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60868430

wyslalem ci na maila.... to co mam w autku..abysmy sie dobrze zrozumieli....
chce to wymienic na navi plus....czy nie bedzie problemu.... czy bedzie trzeba cos zmieniac w kablach

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 09:58:22 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
http://navi-forum.net/board/viewtopic.php?t=11370&highlight=bose - tu masz rozpiske pinow RNS-E.
jak widac uzywana jest magistrala CAN wiec dla starszych aut to moze byc problem (ciekawe czy do rozwiazania ;-) )
skoro czyta plyty w formacie DVD to dodatkowego napedu juz nie trzeba.
z pewnoscia nie jest to plug&play i trzeba rezac :diabel:
fluval - specjalnie dla ciebie jesli poprzestaniesz na starszej navi:
http://www.avtechnik.de/audiseite/fotos_navi_.html ;-)
jesli chodzi o najnowsze navi to caly czas jestem na etapie poszukiwania informacji
pozdrawiam

BILU
Jestes wielki... ogromnie ci dziekuje
jak moge wsadzic do posta zdjecie...bo chcialbym dokladnie sie dowiedziec... o pewnych rzeczach... tylko dla pewnosci chcialbym dac fotke tutaj...[/img]

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 10:46:24 
Użytkownik

jeśli zdecydujesz się na montaż nowszej nawigacji, czyli RSN-E to zainteresuj się konwerterem, który umożliwia podłączenie tej nawigacji do starszych aut bez magistrali Can-Bus http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60822221

co do map to musisz szukać takiej, która działa w standardzie DX.

Przednia szyba - jeśli jazda z porysowaną szybą nie jest dla Ciebie uciażliwa a rysy nie znajdują sie w polu widzenia to zostaw tak jak jest lub można dać do spolerowania. Natomiast jesli rysy są duże i znajduja się w polu widzenia to lepiej szybę wymienić, gdyż spolerowanie rys może spowodować powstawanie refleksów świetlnych, które będą Cię oślepiać.

Wycieraczki będą pasowały o ile kupisz dedykowane do konkretnego modelu. W zestawie znajdują się spinki, które umożliwiają bezproblemowy montaż. W niektórych modelach trzeba wymienić też ramiona wycieraczek - jak jest w twoim przypadku nie sprawdzałem. Wejdź na stronę producenta i poszukaj.

Audi 100 C4 2.8 V6 - było (2002 - 04.09.2005)
Audi 4 life!!!Homie.

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 13:24:33 
Użytkownik

JABOLOS!!

Dzięki śliczne...
z tego co piszesz to chyba bardziej skomplikowane niż myslalem... Czy ty cos takiego juz montowałeś?? Gdzie moge kupic w dobrej cenie NAVI PLUS?? Czy ta najnowsza wersja NAVI ktora czyta dvd i mp3 bedzie rozmiarowo pasowala do mojego tunelu...

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 13:25:44 
Użytkownik

JABOLOS...jeszcze jedno... a czy wiesz gdzie moglbym takie dedykowane wycieraczki poszukac??? znasz jakies linki.... a moze symbol

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2005 14:44:22 
Użytkownik

Co do montażu Navi Plus to tego jeszcze nie robiłem - obecne Audi sprzedaję a w tym co chcę kupić powinienem już mieć navi. Oczywiście jeśli nie będzie navi to się ją założy. Tu masz linka do gościa z Krakowa, który oferuje montaż Navi Plus łącznie z przeróbką konsolo środkowej -> http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=59589181 Zadzwoń i popytaj. Powinien udzielić Ci konkretnych wskazówek.

Jeśli chodzi o wycieraczki to np. Valeo XTRM - szukaj na www.valeo.pl lub pytaj u gości sprzedających takie na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60427327 lub http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=60034662.

Tu masz link do katalogu takich wycieraczek. Dobierz po prostu odpowiednią długość http://www.solarium.ceti.pl/auto/valeoxtrm_kat.htm

Audi 100 C4 2.8 V6 - było (2002 - 04.09.2005)
Audi 4 life!!!Homie.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1