.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 00:10:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z rozruchem?
PostNapisane: 25.sie.2005 11:58:19 
Użytkownik

Witam!!!
Mam krótkie pytanko czy sonda lambda może być przyczyną złego rozruchu auta rano jak jest zimne?czy się nie czepiać jej?tzn auto ciężko zapala jak jest zimne a póżniej jest wszycho OK silnik 2,0 B PS

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2005 13:48:27 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
raczej nie mecz lambdy. i tak dobrze pracuje dopiero po rozgrzaniu kolektora i kata, wiec nie powinna miec wpływu.
Sprawdz ustawienie zapłonu, skład mieszanki (rozdzielacz paliwa, regulator) szukaj nadmiaru powietrza, niesprawnosci wtrysku rozruchowego..

Ale i tak na początku upewnij sie czy nie masz duzo za póznego/za wczesnego zapłonu i nadmiaru powietrz prowadzącego do za ubogiej mieszanki - bo to głowne przyczyny ciezkiego porannego zapłonu

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 19:40:04 
Użytkownik

Dzięki kolego,to wszystko sprawdzałem i niby jest ok podobno ma wpływ na rozruch czujnik w bloku który steruje modułem i wskażnikiem temp wody?
A jeszcze pytanko? czy padnięta lambda ma wpływ na większe spalanie gazu czy tylko steruje spalaniem bęzynki???????????

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 19:47:51 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
dzambi napisał(a):
A jeszcze pytanko? czy padnięta lambda ma wpływ na większe spalanie gazu czy tylko steruje spalaniem bęzynki???????????
jak masz jaka kolwiek elektronike to ma lkuczowe znaczenie w spalaniu i pracy silnika na gazie. Pozatym warto sprawdzić szczelnośc dolotu powietrza , to jedna z przyczyn duzego zuzycia paliwa i cięzkiego odpalania.

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 20:33:52 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
mały v8 napisał(a):
warto sprawdzić szczelnośc dolotu powietrza

toż mu właśnie napisałem?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1