.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 00:12:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [2.3 NG] LPG w coupe
PostNapisane: 27.sie.2005 22:41:25 
Użytkownik

Mam do was takie pytanie. jaka instralacja gazowa (jaka firma czy co ) bedzie sie sprawowala w audi coupe 2,3 10v ng? Moze ktos ma juz lpg w coupecie? wiem ze to nie pasuje montowac do coupety LPG ale juz nie wyrabiam na paliwo. I jeszcze jak podrozeje to juz calkiem :/
z gory wielkie dzieki

EDIT by GrzesB: W tytule zamieszczaj pojmeność i oznaczenie motoru - tak będzie łatwiej i przejrzyściej dla innych użytkowników forum...

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 22:47:46 
Klubowicz

Było już milion razy na forum :!!:
Leń jesteś ;-)

Ja Ci streszczę - III generacja czyli wtrysk ciągły - TYLKO - jeśli nie chcesz tracić osiągów. Uprzedzając ewentualne pytanie - sekwencji nie założysz...

Więcej o gazie ogólnie znajdziesz tutaj -> http://www.audiklub.pl/index.php?page=9 ... ticle&k=12 <-

A dlaczego taki gaz i co dalej dowiesz się używając SZUKAJKI.

P.S. Zagadaj do Dred'a na PW - miał III generację lub do Kowicz'a (ma II)

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 22:53:29 
Użytkownik

Wloz jakas prosta sekwencje : nawet OMVL za ~3tys i po klopocie

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 22:55:52 
Klubowicz

(A)rturo napisał(a):
Wloz jakas prosta sekwencje : nawet OMVL za ~3tys i po klopocie

:): Sekwencję do NG :?: A pod co podłączysz jej kompa?? Chyba nie pod sygnały elektronicznego wtrysku... bo tam jest mechaniczny :peace:

NG ma 5 garów, więc to nie to samo co R4... a bliżej sześciocylindrówek... choć te z kolei są na elektronicznym wtrysku... Tak jak napisałem - ciągły wtrysk i koniec :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 23:26:26 
Użytkownik

Cytuj:
Mam do was takie pytanie. jaka instralacja gazowa (jaka firma czy co ) bedzie sie sprawowala w audi coupe 2,3 10v ng? Moze ktos ma juz lpg w coupecie? wiem ze to nie pasuje montowac do coupety LPG ale juz nie wyrabiam na paliwo. I jeszcze jak podrozeje to juz calkiem
z gory wielkie dzieki

Sam mnie namawiałeś na gaz, a teraz piszesz, że to nie pasuje LPG w Cpupecie :P
Znajomy ma zwykly za 1800 zl ( chyba podłączony pod lambde i też wszystko ładnie śmiga, tyle że wiadomo - traci moc :/

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2005 00:06:50 
Klubowicz

Kameel napisał(a):
Cytuj:
Mam do was takie pytanie. jaka instralacja gazowa (jaka firma czy co ) bedzie sie sprawowala w audi coupe 2,3 10v ng? Moze ktos ma juz lpg w coupecie? wiem ze to nie pasuje montowac do coupety LPG ale juz nie wyrabiam na paliwo. I jeszcze jak podrozeje to juz calkiem
z gory wielkie dzieki

Sam mnie namawiałeś na gaz, a teraz piszesz, że to nie pasuje LPG w Cpupecie :P
Znajomy ma zwykly za 1800 zl ( chyba podłączony pod lambde i też wszystko ładnie śmiga, tyle że wiadomo - traci moc :/

Ładnie śmiga póki nie wywali głowicy, zaworów albo nie strzeli porządnie i narobi kosztów... ale już nie będę po raz kolejny tego opisywał... Pozatym nie pisz co znajomy mówi - bo u kogoś to zawsze wszystko piknie chodzi - nawet 2.8 ma spalanie 5l/100km i V-max 280km/h (przy tym spalaniu oczywiście) ;-) Sam przetestuj przez rok to będziemy rozmawiali...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1