.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 19:51:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie jest lambda??
PostNapisane: 27.sie.2005 20:02:35 
Użytkownik

No właśnie miłośnicy Audi gdzie jest Lambda w C4 2.0 E AAD??
Mam jaja z obrotami na gazie jak się rozgrzeje. Falują ok 1500 obr/min
Przeczyłem wszystko na forum i teraz sprawdzam wszystko kolejno. Zauważyłem pęknięty jeden wężyk i wymieniłem. Ponadto czyściłem krokowy benzyną i sprazwdzałem akumulatorem, cewka niby ok bo odbija (aha czy można go zupełnie rozebrać??) Czy krokowy powinien być całkowicie zamknięty jeśli odłączony ? Kiedy w niego dmuchałem zgodnie ze strzałką na obudowie to przelatuje przez niego mały strumień powietrza .Czy tak powinno być? Teraz czas na lambdę tylko gdzie ona jest??
Pomóżcie bracia.

P.S. Ta co jedzie w dużym fiacie lubi klocka mieć na klacie.

Tytuł:
PostNapisane: 27.sie.2005 21:32:43 
Klubowicz

Po pierwsze - jaką masz instalację gazu?? Jeśli I generację to sonda nie ma nic do tego... Mi się też kiedyś blokowały obroty (przy skręcaniu najczęściej) ok. 2000rpm i nic nie mogłem z tym zrobić. Zawsze samo ustępowało... Może miałeś strzał i coś z przepustnicą nie halo?? U mnie problem ustał wraz ze zrobieniem sekwencji :diabel:

Tytuł: cd
PostNapisane: 27.sie.2005 21:53:18 
Użytkownik

instalacja jest II generacji Lovato z kompem. Strzału chyba nie było bo nic nie zauważyłem no i na benzynie chodzi super. Tylko ten gaz cholera.

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2005 14:56:48 
Użytkownik

Jeśli komputerek też masz Lovato (LovEco) to bardzo prawdopodobne, że już zaczyna świrować, niestety te kompy tak mają, że po jakimś czasie robią jaja. Ja u siebie (jeszcze w poldzie) wymieniłem na Bingo i wszystko wróciło do normy.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1