.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 10:39:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 1.8 LPG sekwencja] wali ogniem z wydechu przy zm. biegu
PostNapisane: 03.wrz.2005 22:54:15 
Użytkownik

witam
Podczas jazdy na gazie i zmianie biegu na wysokich obrotach (powyzej 4500 obrotow) Nastepuje strzal w tlumiku, wystepuje to jedynie gdy jade na gazie, na benzynie wszystko jest ok...
dodatkowo procz "wybuchu" z rury wystrzeliwuje ogien :P
http://www.regand.com/bum.avi filmik nakrecony noca dla lepszego efektu ;-)
Czy to jest "normalne" ? Na gazie mam po prostu az tak bardzo samochodzika nie meczyc czy co jest grane?:)samochod to A3 1.8 z sekwencyjnym gazikiem.

Tytuł: Re: problem(?) z gazem
PostNapisane: 03.wrz.2005 23:06:04 
Klubowicz

regand napisał(a):
witam
Podczas jazdy na gazie i zmianie biegu na wysokich obrotach (powyzej 4500 obrotow) Nastepuje strzal w tlumiku, wystepuje to jedynie gdy jade na gazie, na benzynie wszystko jest ok...
dodatkowo procz "wybuchu" z rury wystrzeliwuje ogien :P
http://www.regand.com/bum.avi filmik nakrecony noca dla lepszego efektu ;-)
Czy to jest "normalne" ? Na gazie mam po prostu az tak bardzo samochodzika nie meczyc czy co jest grane?:)samochod to A3 1.8 z sekwencyjnym gazikiem.

Zaśpiewaj sobie: Wszyscy mają FLAMER KIT'a - mam i ja :diabel:
A czy wiesz, że niektórzy płacą za takie efekty by mieć w swoich "bolidach"??

Wygląda na to, że mieszanka dopala Ci się w wydechu... i to całkiem sporo tej mieszanki... według mnie wizyta u gazownika murowana, bo dziwna to sprawa... Wydaje mi się, że na sekwencji takiej akcji być nie powinno... sondy i przepływkę masz okej??

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2005 17:59:00 
Użytkownik

Ja na II generacji gazu tak nie miałem nigdy a mam już trzecią Audi zagazowaną. Na gwarancji masz instalke? - nawet jeśli nie to, na regulacje i kompletny przegląd instalacji musisz pojechać - no chyba że masz w niej 500 koni :D. Ale na poważnie - 4500 obrotów to normalne na gazie a takie strzały na bank nie - chyba za bogata mieszanka. Niech poobserwują skład mieszanki na 4500 obrotów i sprawdzą czy nie odbiega znacząco od normy.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1