Zainteresował mnie ten temat:
http://forum.audiklub.org/viewtopic.php ... ciwmgielne
bo jak sobie uprzytomniłem, że tyle wolnej powierzchni tylnych świateł w moim samochodzie jest niewykorzystanej, to od razu poczułem że coś z tym trzeba zrobić
Jak wynika z wpisów w przywołanym wątku, 21-watowe światła stopu zrobione z przeciwmgłowych byłyby cokolwiek dyskusyjne (oślepiające) ale są inne możliwości.
Np. dwuwłóknowe żarówki 21/5W można wstawić do świateł p/mgłowych i podłączyć tak, że 21W będzie się zapalało jako p. mgłowe a 5W jako dodatkowy STOP lub ewentualnie jako pozycyjne. W obu przypadkach roboty jest tyle samo bo trzeba przeciągnąć przewody z bagażnika na klapę.
Szczególnie frapujące są te puste (ślepe) miejsca na klapie po zewnętrznej –wstawienie żarówek wymagałoby sporo wysiłku (przeróbki opisał Koru) bo miejsca tam nie ma a poza tym brak jakiegokolwiek odbłyśnika powodowałby pewnie punktowe świecenie żarówki zamiast ładnego świecenia całą powierzchnią. Ale są przecież diody

No właśnie tylko diody mają zawsze trochę inny kolor. Można wstawić białe tylko że białe przeważnie są trochę niebieskawe. Jednak po przefiltrowaniu przez czerwony klosz może by przeszło? Tylko czy da się je równomiernie rozmieścić? Czy ktoś to już robił?
Co Wy na to? Bo może nie warto kombinować i porpostu: jak działa, to nie naprawiać?...