Przede wszystkim WITAM wszystkich bardzo serdecznie gdyż jestem tu nowy.
Miło mi, że mogę dołączyć do waszego zacnego grona.
Czy ktoś mógłby mi pomóc??
Gdy włączam zapłon piszczy komputer i zapala się kontrolka od hamulców (Wykrzyknik w kółku). Klocki są nowe a przewody od czujników podłączone. co może być tego przyczyną??
Jest jeszcze inna bardziej niepokojąca mnie sprawa. Otóż, cały czas świeci się kontrolka ABS'u. Na dodatek gdy auto zwalnia prawie do minimum, zaczyna piszczeć komputer (3 piknięcia). Czy może to być wina różnych kól na przedniej osi?? (auto od czerwca jeździ na różnych kołach na przedniej osi, gdyż felga 10"x17" została uszkodzona. Właścicel założył więc zapas i tak jeździ.
Czy możliwe jest by po zmianie kół, którą zamierzam przeprowadzić w trybie natychmiastowym rozwiąże ten problem? Czy jest możliwe, że został uszkodzony przedni dyferencjał?
Pytam ze względu na to, że auto jest już prawie moje (pojutrze chcę sfinalizować transakcję) a nie chcę się ładować w naprawę układu Torsen.
Auto to Audi V8 4.2 '93. 240tys przebiegu.
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam
Poszukałem i poczytałem. Wiem już, że kontrolka na komputerze może się świecić od kostek, albo małej ilości płynu. jutro to sprawdzę. Jednak dlaczego zaczyna komputer piszczećprzy małej prędkości??
Dlaczego świeci się kontrolka ABS'u? Czy sprawa plynu i klocków może mieć coś wspólnego z abs'em (poza tym, że tworzą jeden układ

)
pozdrawiam