.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.lip.2025 11:20:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 2.0 ABK Sygnal spalania
PostNapisane: 26.wrz.2005 09:43:28 
Użytkownik

Chcialbym zrezac sobie sygnal do kompa ale niestety pod kierownica nie jest on wyprowadzony, komputer tez jest schowany tak ze nie wiem czy wyjecie schowka pomoze dlatego moje pytanie:

W ktorym miejscu da sie rozpruc wiazke od kompa? A moze sa wyprowadzone sygnaly na listwie dodatkowych przekaznikow? Jakby ktos juz robil bede wdzieczny za rade.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2005 11:14:08 
Klubowicz

Ja to zrobilem bezposrednio we wtyczce. Chodzi o to, ze w moim przypadku ten pin byl nieuzywany i rozprucie wiazki nic by nie dalo. Pomocna byla krosowka, czyli cieniutki kabelek uzywany w telekomunikacji do krosowania na krosownicach ;-) Byc moze jednak u Ciebie jest to jakos wyprowadzone, musisz poprostu wyjac ECU i rozlaczyc wtyczke (odlaczony akumulator!!!!), zobaczyc jak sytuacja wyglada, jaki kolor ma kabelek.

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2005 16:02:33 
Użytkownik

Wyjalem wtyczke od kompa no i jest tak ze zolty kabelek mam na pinie 9 natomiast na 10 jest kabelek koloru bialego. We wczesniejszych postach pisaliscie ze sygnal spalania oznaczony jest kolorem zoltym wiec juz sie troche pogubilem. Moze jest jakis inny pin chociaz wlasnie koloru zoltego byl ten na dziewiatce? Sterownik to chyba digifant (niestety nie udalo mi sie wytagac kompa). Z tego co doczytalem w tym kompie sygnal jest na 10 pinie. Wiec podlaczac do 10 czy jednak to ten drugi B8.

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1