Witajcie!
Próbuje doprowadzic swoje cacko do stanu idealnego. Pozostały mi jeszcze 2 sprawy...
1. Czy jest możliwość wyregulowania lub dokręcenia lewarka skrzyni automatycznej? Jakiś barbarzyńca chyba przede mną zmieniał biegi bo gałka cała lata np. w położeniu "D" mogę nią swobodnie wykonywać ruchy we wszystkich kierunkach. Z tego co wiem to powinna twardo stać w miejscu i precyzyjnie wskazywać wybrane położenie a nie mniej wiecej...
Do tego gdy wrzucam "P" to na komputerze nadal świeci się kontrolka od wstecznego i nie mogę potem odpalić auta.
Czy można to dokręcić? Którędy siętam dostać? Czy trzeba zdjąć górną osłonę, jeśli tak to jak?? Czy trzeba to zrobić "od podwozia"?
2. Po zmianie felg z 17x10 (przód i tył) i założeniu 17x8 z przodu (oczywiście przez dystanse ok.2cm), gdy skręcam kierownicę (gdzieś o 1-1,5 obotu) i lekko wciskam hamulec to pojawia się dziwne buczenie z hamulców. Tak jakby tarcze dostawały rezonansu. (tarcze i klocki są w stanie BDB). Czy możliwe jest by felga ścierała się z UFO (ma dość znaczne et i jest mocno schowana) ?? Jak temu zaradzić bo doprowadza mnie to do szału!!
Serdecznie proszę o pomoc i z góry dziękuję za poświęcony mi czas.
Pozdrawiam