.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 23:49:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Regulacja lewarka i piski z hamulców(Audi V8) POMOCY!!!
PostNapisane: 18.paź.2005 16:01:18 
Użytkownik

Witajcie!
Próbuje doprowadzic swoje cacko do stanu idealnego. Pozostały mi jeszcze 2 sprawy...
1. Czy jest możliwość wyregulowania lub dokręcenia lewarka skrzyni automatycznej? Jakiś barbarzyńca chyba przede mną zmieniał biegi bo gałka cała lata np. w położeniu "D" mogę nią swobodnie wykonywać ruchy we wszystkich kierunkach. Z tego co wiem to powinna twardo stać w miejscu i precyzyjnie wskazywać wybrane położenie a nie mniej wiecej... :)
Do tego gdy wrzucam "P" to na komputerze nadal świeci się kontrolka od wstecznego i nie mogę potem odpalić auta.
Czy można to dokręcić? Którędy siętam dostać? Czy trzeba zdjąć górną osłonę, jeśli tak to jak?? Czy trzeba to zrobić "od podwozia"? ;-)

2. Po zmianie felg z 17x10 (przód i tył) i założeniu 17x8 z przodu (oczywiście przez dystanse ok.2cm), gdy skręcam kierownicę (gdzieś o 1-1,5 obotu) i lekko wciskam hamulec to pojawia się dziwne buczenie z hamulców. Tak jakby tarcze dostawały rezonansu. (tarcze i klocki są w stanie BDB). Czy możliwe jest by felga ścierała się z UFO (ma dość znaczne et i jest mocno schowana) ?? Jak temu zaradzić bo doprowadza mnie to do szału!!

Serdecznie proszę o pomoc i z góry dziękuję za poświęcony mi czas.
Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1