.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 13:29:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Padnięta pompka
PostNapisane: 27.paź.2005 21:41:20 
Użytkownik

Siemka :D Padła mi chyba pompa paliwa-nie podaje paliwka .Napięcie na stykach jest ale ona nawet nie warknie :( Chciałem ja wymontować zdjąłem przykrywę i taki "kapsel" z wezykami i kablami i nie wiem jak ją ze środka zbiornika wyjąć nie chcę niczego połamać :diabel: moze ktoś wie :?: Czy musi być odrazu spalona Jak to sprawdzić : :/ z jakiego modelu audi jeszcze może pasować pompka :?:Audi ABK 2,0E avancik 93 r

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2005 07:49:28 
Użytkownik

Silnik mam ABK więc chyba taki sam kupiłem na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69266633
i jak narazie ok. oryginał Boscha chcięli ok 500 zł.
Cytuj:
Chciałem ja wymontować zdjąłem przykrywę i taki "kapsel" z wezykami i kablami i nie wiem jak ją ze środka zbiornika wyjąć nie chcę niczego połamać

Po kolei odkrecić na trzech śrubach dekiel pompy( ten w bagażniku) Odpiąć złącze elektryczne i dwa gumowe przewody. (zasilający i powrotny). Odkręcić pierścień plastikowy(średnicy ok 20 cm) od pokrywy. Wyjąć pokrywę do góry razem z oringiem. W środku widać takie plastikowe mocowanie wkładu pompy (dochodzą do niego dwa przewody elektryczne) obok śrób mocujących zaciski przewodów elektrycznych do wkładu pompy widać takie dwa pałąki plastikowe. Trzeba je delikatnie rozewrzeć na zewnątrz i wyciągnąć wkład pompy ja ciągnołem za przewody chociaż tak nie powinienen :P Pompa wysuwa się powoli do góry a resztę już prosto odręcasz dwa przewody elektryczne i zasilający benzynowy i wkład na wieszku. masz tam napisany numer (jeśli masz oryginał) u mnie numer pompy jest 0 580 453 070. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2005 22:48:51 
Użytkownik

Dzięki ale juz sam doszedłem bo mnie przycisneło ;) szkoda tylko ze nie znalazłem pompy w takiej cenie jak te co opisałeś ja za swoją zapłaciłem 300zl :zly: ale działa więc jest ja ko tako.a za boscha chcieli 580 zł .Jak mi gość powiedział to wymiękłem i kupiłem tą za 300.

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2005 22:48:59 
Użytkownik

Dzięki ale juz sam doszedłem bo mnie przycisneło ;) szkoda tylko ze nie znalazłem pompy w takiej cenie jak te co opisałeś ja za swoją zapłaciłem 300zl :zly: ale działa więc jest ja ko tako.a za boscha chcieli 580 zł .Jak mi gość powiedział to wymiękłem i kupiłem tą za 300.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1