Witam!
Cytuj:
Chcesz B4 prosze - lepszego nei zjadziesz chyba, że szukasz taniooo
Rogal, jakbys sprzedawał przed 4 miesiącami to bym na pniu kupił

A tak kupiłem auto w kolorze, którego nazwy nie będę przytaczał
Ale korzystając z wątku, chciałbym się dowiedzieć o spalanie Twojego TDI, bo ja też mam Avanta. Otóż moje auto pali dość sporo - minimalne spalanie na trasie przy spokojnej jeździe do 120 wyszło koło 6,2. Spalanie przy 140-150 wychodzi 6,6, a jak lecę już koło 160 to łyka 6,8. Ostatnio zrobiłem 900 km na 60 litrach, wskaźnik był już na ostatniej kresce rezerwy. Czy to normalne czy mam coś spaprane? Dodam, że auto osiaga 185km/h po czym obroty przekraczają 4 tys, drastycznie spada moment obrotowy i szybciej nie już nie pójdzie (to normalne, wiem, i właściwie prawie nigdy tak nie jeżdze, chodzi mi tylko o to że auto v max osiąga).
Elastyczność - mam może coś pochrzanione z obrotomierzem, ale na wolnych mam zawsze 1000rpm, a auto "nie lubi" obrotów poniżej 2000rpm. Po prostu nadwozie wpada w wibrację, czuć, że silnik się męczy. Więc jeżdzę w zakresie 2000-4000 rpm. Faktycznie wasze TDI ciągną dobrze i bez oporów poniżej 2000 rpm?
pozdrawiam,
LYsY
Spalanie w moim TDi to na trasie gdzie nie wchodze na wysokie obroty - w zakresie od 1500 do 2500 (czasami do 3000 /130kmh/) i w wiekszosci to byla jazda na 5 biegu to spalanie mi wyszlo max maxow 5
Presdkosc maxymalna to fakt troche powyzej 180 - 180 bez wiekszych trudów chodz nie tak jak do 160, da sie oczywiscie te 180 jeszce przekroczyc
Obroty: u mnie auto zbiera sie ladnie od tak 1700 chodz minimalnie nizej tez nie jest zle/ fakt od 2000 czy 2500 to czuc juz fotel za soba ale zadnych wibracji w aucie od 1700 nie ma