.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 10:19:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problemy z elektryką w avancie a6 i kilka innych pytań.
PostNapisane: 08.lis.2005 01:23:14 
Użytkownik

Witam. jak w temacie. Po zamknieciu auta podświetlenie przycisków od podnoszenia/opuszczenia szyb dalej sie świecą. Wiem że to dużo prądu nie zjada ale idzie zima i wszystko sie liczy. Czy tak powinno być? Dróga sprawa tylnie głośniki nie grają jak już wczesniej na forum wspominałem. Sprawdziłem, i sygnał i napięcie dochodzi. Co do napięcia to podobna sprawa jak przyciski. Po wyłaczeniu radia prąd dalej jest na kablach, po wyjeciu kluczyków ze stacyjki nic sie nie zmienia. Wydaje mi sie że tak nie powinno byc.
A teraz pytanie czy w autach takich jak moje(partz podpis) w wyposarzeniu z podgrzewanymi siedzeniami, elektrycznym dachem, domykaniem szyb z kluczyka nie powinno byc podgrzewanych lusterek?? a może są ?? tylko działają podczas ogrzewania tylniej szyby bo nigdzie nie mam innego przycisku. A wczoraj wieczorem jadąc właczyłem ogrzewanie szyby i po chwili odparowały mi lusterka ale może to było spowodowane ruchem powietrza podczas jazdy??
Pozdrawiam i czekam na odp.

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2005 11:10:30 
Użytkownik

podgrzewanie lusterek działa po włączeniu podgrzewania tylnej szyby, jest tylko ten warunek że masz wkład lusterka z możliwośćia podgrzewania, mam takie samo auto i dopiero jak mi próbowali ukraść wkład lusterka i tylko je połamali, kupiłem nowy wkład i przy wymianie okazało się że stary wkład byl nie podgrzewany a nowy już tak, chociaż w obudowie lusterka były dwa styki do podłączenia ogrzewania, także w sumie miałem podgrzewane lusterko (opcjonalnie) ale wkład bez styków,nie radzę wyjmować wkładu żeby sprawdzic czy są są kabelki - możesz połamać lusterko; idzie zima i niedługo będziesz miał okazję sprawdzić czy masz podgrzewane lustreko czy nie , jeśli nie to kup wkład z kabelkami, ja zapłaciłem za nowy 50 zł
pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2005 12:05:26 
Użytkownik

U mnie lampki podswietlajace podnoszenie szyby gasza sie po jakiejs chwili ( 2 min moze 3) nie zaleznie od tego czy zdazylem zamknac auto czy nie.

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1