.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 03:14:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Który kabel do czego? wiązka kabli tylnej klapy
PostNapisane: 18.lis.2005 17:08:38 
Użytkownik

Witam.
nie działała mi lampka w bagazniku ,a zauważyłem że na "zgięciu" wiązki w klapie jest pare popękanych kabli ,to chciałem je polutować ,ściągam wszystko(siłownik osłony) lekko pociągnęłem tą wiązke kabli i co? pare cm niżej wyszedł cały kabel z izolacji -jakiś cieć w niemczech nie polutował tych kabli tylko skręcił ,zakleił izolacją i włożył...

ale to jeszcze nic ,coś było kombinowane z ta instalacją ,bo z bagarznika idą kable koloru:
-niebieski z czerwonymi paskami
-szary z białym
-brązowy
-szaro zielony
-brązowo niebieski

a z klapy idą kable klloru:
-niebieski
-szary
-żółto zielony
-biały
-czarny

i to w tej izolacji było pozłączane
teraz cholera wie który z którym

czy ktoś zna który kabel za co odpowiada od strony bagarznika?

Pozdrawiam.

aha ciekawym jest to że jak podłączyłm ze soba pare kabli to jak chciałem włączyc Przeciwmgielne tylne to wywaliło bezpiecznik nr.12

ciekawym jest to również że teraz cały czas pali się lampka bagarznika ,a wczesniej sie nie paliła w ogole

Pozdrawiam ,kto pomoze?

Alubuty ALLUET 15' opony 195/60 FULDA

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2005 18:26:45 
Użytkownik

te z bagażnika są orginalne przerabiałem to ostanio ale nie pamiętam ktory byl od czego proponuje wymienic ten kabel nie orginalny albo zobacz jaki kolor idzie do czego bo jak to jest nie orginalna wiazka to nikt Ci nie odpowie ktory idze do czego to wie tylko ten co to robił musisz sie sam z tym zmierzyc albo wizyta u elektryka. moje autko przyjechało z austri i bylo w ten sam sposob zrobione naszczescie z jednej i zdrugiej strony jest ta sama kolorystyka kabli. poszukaj na forum pod haslem "światla wsteczne" tam jest szerzej opisany problem tej wiązki kabli.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1