Zbyszek B napisał(a):
Witam,
To moje pierwsze kroki (jak widać

) na forum wiec sorki za ewentualne wpadki. Mam nadzieje byc w niedalekiej przyszłosci szczesliwym posiadaczem Audi serii 100 i tu moje pytanko: mam na oku "5000" z silnikiem 2,2 (bez T) ale nie wiem nic wiecej o nim( tak jak obecny własciciel

- podobno dostaL go w rozliczeniu 2 miechy temu) Moze ktos wie cos na temat tych silników w modelu 5000 - chodzi gł. o osiagi, no i ogólnie jak sprawa wygląda z częsciami do tych wozów - czy sa te same co w cygarach a jesli nie to czy ceny duzo wyzsze. Wozik prezentuje sie b. ladnie - oczywiscie na tyle na ile mozna to stwierdzic po zdjeciech w necie i rozmowie tel. czy moze lepiej cygaro w kasetach 2,3 -136 KM. W pierwszym podoba mi sie full elektryka a w drugim osiagi silnika

napewno 5ooo jest fajniejsze z wygladu, ale sadze ze setka z takim silnikiem jest dosc pospolitym wydaniem, a elepstryke zawsze mozna dolozyc, czesci jest wszedzie pod dostatkiem...
Ja bym raczej staral sie ocenic ich stan techniczny i podejsc do tego bardziej urzytkowo niz osiagami, a jak tak tez zle to szukaj innej.