.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 15:04:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak sprawnej klimy = brak grzania??
PostNapisane: 28.lis.2005 18:32:51 
Użytkownik

Witam ja dalej walcze z moim ogrzewaniem. Mam audi coupe z 1990 wyminilem nagrzewnice na nowa bo byla nieszczelna. Po odebraniu auta stwierdzilem ze pomimo podwyzszania temperatury nie leci cieple powietrze. Spytalem sie wiec wtedy Was o rade. Wszyscy zgodnie stwierdzili ze to przez zle odpowietrzenie. Pojechalem do serwisu ktory to robil i tam technik powiedzial ze to przez wspolny zawor z klimatyzacja i ze dopuki nie bedzie ona sprawna to ogrzewanie nie bedzie dzialalo. Czy jest to mozliwe ze przy niesprawnej automatycznej klimatyzacji(skraplacz do wymiany) nie mam cieplego powietra w aucie??

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2005 05:03:36 
Użytkownik

Po wyrzuceniu układu klimy, zostawiłem tylko czujniki na końcach przewodów i panel sterujący na desce. Ogrzewanie działa i da się ustawiać przyciskami temperaturę wnętrza. Zastrzegam, że klima była z 1986 r. Z tyłu silnika mam zawór na przewodzie z płynem sterowany pneumatycznie, gdyby rurka pękła lub nie było w niej ciśnienia, to prawdopodobnie koniec z ogrzewaniem.

Tytuł: Re: Brak sprawnej klimy = brak grzania??
PostNapisane: 29.lis.2005 09:29:31 
Użytkownik

Bartezz napisał(a):
Witam ja dalej walcze z moim ogrzewaniem. Mam audi coupe z 1990 wyminilem nagrzewnice na nowa bo byla nieszczelna. Po odebraniu auta stwierdzilem ze pomimo podwyzszania temperatury nie leci cieple powietrze. Spytalem sie wiec wtedy Was o rade. Wszyscy zgodnie stwierdzili ze to przez zle odpowietrzenie. Pojechalem do serwisu ktory to robil i tam technik powiedzial ze to przez wspolny zawor z klimatyzacja i ze dopuki nie bedzie ona sprawna to ogrzewanie nie bedzie dzialalo. Czy jest to mozliwe ze przy niesprawnej automatycznej klimatyzacji(skraplacz do wymiany) nie mam cieplego powietra w aucie??

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!

To kompletna bzdura. Klima nie ma nic wspólnego z ogrzewaniem. W zeszłym roku całą zimę jeździłem bez skraplacza, bo mój klimiarz wywalił mi ja, bo sól uliczna go przeżarła. Niunia grzała normalnie i nie miałem żadnych kłopotów z ogrzewaniem.

:peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1