.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 17:23:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A2 kilka problemów
PostNapisane: 03.sty.2006 10:44:32 
Użytkownik

Witam

Niedawno stałem się posiadaczem Audi A2 z 2001 roku (silnik 1,4 E)
Mam kilka problemów z którymi ni bardzo wiem jak sobie poradzić, a mianowicie:

1) Kupiłem nowe radio, Panasonic CQ-1311NW, radio normalnie włącza się wszystko poprawnie funkcjonuje ok. 5 min - potem nagle przestaje grać, radio wyszukuje stacje, wyswietla wszystkie informacji, odtwarza płyty CD jednak nic nie słychać (nie wydaje żadnego dzwieku) czasem włączy się jak wide na jakaś dziureę, sprawdziłem już wszystki kable połączenia są napewno ok, kostka również, sprawdzałem równiez inne radio (clarion) ta sama sytuacja myslę że beroblem tkwi gdzies w instalacji tylko jak sobie z tym poradzić autko wyposażone jest w 8 seryjnych głośników)

2) Parującye reflektory - jak rozwiązac problem zaparowanych reflektorów.

3) Kilka razy podczas jazdy zdarzyło się samochód wyswietlił bład ABS i ESP zapaliły sie kontrolki, po zgaszeniu silnika problem zniknął - czy trZeba cos z tym zrobić?

4) Rano przy zimnym silniku na komputerze wyswietla informacje o błędzie układu chlodniczego, mianowicie pojawia sie rysunek taki jak na wskazniku od temperatury, jak mam sprawdzic płyn w chłodnicy.

pozdrawiam i będe wdzieczny za pomoc

www.obrazy.strefa.pl

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 12:30:21 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
ad1
miales wczesniej oryginalne radio albo nawet system Bose i masz aktywne glosniki. do tego trzeba odpowiednio podlaczyc radio ... poprostu inny pinout
ad2 masz gdzies nieszczelnosc lub dekiel od wymieny zarowki jest nieszczelny lub go brak
ad3
sprawdz czujniki ABS przy kolach czy kable nie sa poprzycierane albo czy czujniki sa sobrze osadzone w piastach
ad4
masz malo plynu chlodzacego. jak jest zilmny objetosc cieczy sie zmniejsza i poziom sie obniza , jak sie rozgrzeje , objetosc sie zwieksza , poziom podnosi , kontrolka gasnie

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-
Seat Alhambra 4x4 '08 1.9 - 25-

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 13:21:29 
Użytkownik

czy może ktoś wytłumaczyc jak odpowiednio podłączyc radio? Czy trezba kupic jakąś przejściówkę ? W radiu była standardowa kostak ISO wszystko taka sama jak w samochodzie czy trzeba jakos przerobic te kostki?

www.obrazy.strefa.pl

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1