.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.cze.2025 23:30:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 Avant 98 - tylne lampy z modelu 99-01
PostNapisane: 18.lut.2006 18:08:11 
Użytkownik

własnie , może ktoś wie czy te z modelu po lifcie pasują
bez przeróbek do modelu przed liftem?? bo wiekszośc twierdzi ze tak.
czy jest sens zmieniac - bo sie zastanawiam czy jest aż taka róznica
miedzy nimi.

Tytuł: Re: A4 Avant 98 - tylne lampy z modelu 99-01
PostNapisane: 19.lut.2006 14:36:50 
Użytkownik

Mike68 napisał(a):
własnie , może ktoś wie czy te z modelu po lifcie pasują
bez przeróbek do modelu przed liftem?? bo wiekszośc twierdzi ze tak.
miedzy nimi.

pasują bez problemu, czy jest sens zmieniac sam sobie musisz odpowiedzieć - wg mnie jest duża różnica - auto "swieżej wygląda" - niby tylko pasek od wstecznych się różni(do 98 dymiony, a po clear), ale jakoś tak lepiej wyglądają te po lifcie - dlatego u mnie lezą już pod biurkiem i czekają na wiosnę :)

Obrazek

Ostatnio edytowano 19.lut.2006 18:19:29 przez Silent Bob, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: A4 Avant 98 - tylne lampy z modelu 99-01
PostNapisane: 19.lut.2006 15:17:52 
Użytkownik

Mike68 napisał(a):
miedzy nimi.

Jasne ze jest sens zmieniac-samochod wyglada "swiezej" i ladniej to zawsze wyglada :)))))

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 15:26:48 
Użytkownik

Auto: A6 C6 3,0 QUATTRO 232PS 2007r
Pasuje na 100% i super wygląda.

A6 1.9 TDi AFN
MB W211 2.7 CDI
E65 BMW 730D

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 18:40:44 
Użytkownik

dzieki Wam za jednoznaczne odpowiedzi , kompletuję powoli
oswietlenie , zastanawiałem się nad tylnymi w wersji ' black'
ale to autka aż tak nie odświeży.Problem nadal pozostaje z przodem
miedzy oryginalnymi zespolonymi lampami valeo z 99-01r a tymi angel eyes, wolał bym oryginał
ale wiąże sie to z przeróbką czegoś tam i inne kostki a te angel eyes pasują
bez przeróbek i też ładne w wersji ' black'.Sam niestety tego nie wykonam
z braku czasu - moze w Krakowie zna ktoś warsztat co to zrobi ??
Zdecydowałem się na zmiany bo to tansze niż zmiana auta na nowszy
a na awaryjnośc nie mogę narazie narzekać- tak ze zmiana modelu poczeka

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 19:04:47 
Użytkownik

Mike68 napisał(a):
.Sam niestety tego nie wykonam
z braku czasu - moze w Krakowie zna ktoś warsztat co to zrobi ??

czego nie wykonasz ?? Zamiana lamp przy opcji FK (Angel eyes) to dla srednio uzdolnionego manulanie jakies 30 minut roboty - bez sensu oddawac to do warsztatu. Mozesz te kupic lampy DEPO wygladaja tak jak te po lifcie tyle, ze maja oobno kierunek i tez nic nie trzeba przerabiac. Cos kolo 300zl/szt lampy +75 zł/szt. kierunek. Co do tyłów black - kwestia jaki masz kolor, ale ja mam czarny i bym nie założył. Lexusy też sobie raczej odpuść.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 19:50:48 
Użytkownik

tak , mam ten sam optycznie model co Ty - A4 Avant 98 rok w kolorze czarna perła - te lampy FK sa ok ale ringi jakos nie pasują - Depo podobno kicha a valeo to już przeróbka , chyba zostanę przy tych FK - chyba w wersji black i tylne od nowszego modelu jednak - ja nawet nie wiem jak się gril wymienia żeby czegoś nie połamać :) dodatkowo w grilu FK mam taki język do otwierania maski- sam nie wiem po co bo nie widze mozliwości załozenia go chyba ze wiercąc i skręczajac go z oryginalnym

A może lepiej od razu coś takiego ?
http://www.allegro.pl/item85472021_audi ... nowe_.html

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 20:47:48 
Użytkownik

Mike68 napisał(a):
tak , mam ten sam optycznie model co Ty - A4 Avant 98 rok w kolorze czarna perła

ja mam czerń brylantową :P

Mike68 napisał(a):
- te lampy FK sa ok ale ringi jakos nie pasują - Depo podobno kicha a valeo to już przeróbka , chyba zostanę przy tych FK - chyba w wersji black i tylne od nowszego modelu jednak

Co do Depo to maja calkiem niezla opinie, ale zobaczymy tez cekaja na wiosne, ale w zasadzie jedna bo druga jest In Pro. Mozesz tez upic za ok 1000 zł lampy takie jak orygialy VALEO dzielone czyli osobno kierunki niemieckiej firmy IN PRO. Wg mnie niczym sie nei roznia od Depo, ale lepsza marka.

Mike68 napisał(a):

- ja nawet nie wiem jak się gril wymienia żeby czegoś nie połamać :) dodatkowo w grilu FK mam taki język do otwierania maski- sam nie wiem po co bo nie widze mozliwości załozenia go chyba ze wiercąc i skręczajac go z oryginalnym

grill oryginalny siedzi na ok 6 czy 7 mu plastikowych zatrzaskach w masce. Wystarczy w zasadzie mocniej uderzyc od wewnatrz, ale obadaj to i lekko podwaz jeden srubokretem,a reszta sam juz wyskoczy. Zaden cud. Co do tego "języka" od grill to oryginalny prawdopodobnie nie będzie kompatyblny z grilem FK tzn przy grilu FK pewnie musi byc plaski, bo oryginal nie przejdzie przez kratke ( w oryginaly "język" wychodzi takim większym otworem w kółkach)
A co do ksenonów to wszystko zaeży ile kto ma kasy. Teoretycznie do ksenonu musisz mieć spryskiwacze i autopoziomowanie - w praktyce nikt tego nie sprawdza, ale to już kwestia kto co lubi. Wg mnie jak copś robić to porządnie.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 21:08:46 
Użytkownik

wyczerpująca bardzo odpowiedż :) taki zestaw kosztuje 670zl chyba DEPO
z osobnymi kierunkami więc przy tych xenonach co dałem link to 30% ceny.Napisz tylko co Ty byś wybrał - DEPO + kierunki czy FK angel eyes chyba w wersji black - acha , sa jeszcze małe boczne kwadratowe kierunki, zapomniałem o nich - pomaranczowy jest bee

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 21:51:44 
Użytkownik

Mike68 napisał(a):
wyczerpująca bardzo odpowiedż :) taki zestaw kosztuje 670zl chyba DEPO
z osobnymi kierunkami więc przy tych xenonach co dałem link to 30% ceny.Napisz tylko co Ty byś wybrał - DEPO + kierunki czy FK angel eyes chyba w wersji black - acha , sa jeszcze małe boczne kwadratowe kierunki, zapomniałem o nich - pomaranczowy jest bee

Ja juz wybralem - kupilem uzywki In Pro na niemieckim ebayu. Niestety okazalo sie, ze gosc mial jakas mala stluczke i jedna lampe mu wymieniali,a wymienili juz na DEPO a nie In pro. Takze jedna lampe mam taka druga taka - poniewaz oddal mi troche pieniedzy tak, ze wyszlo to bardzo oplacalanie - zakldam to co mam i zobaczymy jak bedzie swiecilo. Co do Fk Angel eyec - mnie sie nie bardzo podoba - ringi to wymysl BMW,a ja nie chce, zeby moje Auid wygladalo jak BMW ;) Poszukaj postów Simo22 - on założył do swojego Avanta czarne FK - nawet nieźle wyglądało, ale mówie nie mój styl. Co do bocznych kierunków - dawno zmieniłem na czarne - kupiłem na Allegro dymione za jakieś grosze - coś ok 10 zł/szt. To tez sie banalnie wymienia (owijasz srubokret w szmate, odcigasz lekko pomarancozwy kwadracik od strony lampy przedniej, przytykasz kant srubokreta w szmacie do tego boku i wpychasz lekko srubokret pod kierunek w strone bagaznika, podwazaszw ten sposob zatrzask i ladnie wychodzi kierunek - jakies 5 -10 min roboty) :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2006 05:45:47 
Użytkownik

dzieki , temat mozna uznać za zamkniety , z simo22 juz na ten temat rozmawiałem ale tylko o tych z ringami , szczerze to mnie podobają się lampy
a nie ringi a'la BWM - troche zalatuja festynem.a teraz byle do wiosny

A4 Avatr 1.8T 98r + chip

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1