.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.cze.2025 20:25:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 15:23:04 
Użytkownik

Tedi napisał(a):
Temperatura twarcia termostatu to 87 stopni a tmperatura pierwszego biegu wentylatora to włączenie 92-97 stopnie wyłączenie 84 stopnie a drugiego włączenie 99-105 a wyłaczenie 91 stopni

Dzieki - te informacje naswietlily mi cala sprawe.
Jutro musze sprawdzic czy ja wogole mam 2 biegi wentylatora bo o ile pamietam to w wiazce do czujnika w chlodnicy i dalej sa dwa przewody a przy 2 biegach powinny chyba byc 3 przewody.

Moze tu gdzies lezy problem...

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 17:14:17 
Użytkownik

A wiec sprawa wyglada nastepujaco - mechanik powiedzial ze wymienil mi termik (czujnik wkrecany w chlodnice) na jednobiegunowy bo taki podobno ma byc u mnie i taka jest instalacja, to by tlumaczylo dlaczego mam jeden bied wentylatora, sek w tym ze nie wiem czy to normalne i realne ??

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 17:39:24 
Klubowicz

Niewiem jaki ty masz model bo brak w w twim profilu ale podaje dla A4 Zasilanie + czerwony, 1 Stopien Zielono-szary , 2 Stopień czerwono-zielony

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 19:25:27 
Użytkownik

Tedi napisał(a):
Niewiem jaki ty masz model bo brak w w twim profilu ale podaje dla A4 Zasilanie + czerwony, 1 Stopien Zielono-szary , 2 Stopień czerwono-zielony

Moja Audiczka to B4 92r 2.0 na jednopunkcie (numerow silnika jeszcze nie spisalem) VIN: WAUZZZ8CZNA182680

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 20:07:54 
Użytkownik

MaxxBB >>>>>>>>>>>>Czujnik za przewodzie zmień
Chyba nie czytasz co tu się pisze.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 20:31:14 
Użytkownik

GregorGM napisał(a):
MaxxBB >>>>>>>>>>>>Czujnik za przewodzie zmień
Chyba nie czytasz co tu się pisze.

Czytam czytam i to nie wiesz jak uwaznie ;)

Czujnik bedzie na jutro gora na srode i wtedy zlukam co i jak.
Ale z tymi biegami wentylatora to dziwna sprawa - wogole dla mnie dziwne jest ze wentylatory sie zalaczaja w zime - w innych samochodach tak nie mialem...

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2006 16:41:39 
Użytkownik

A wiec czujnik wymieniony i nic z tego
na nowym czujniku pokazywal temperature 115 stopni czyli jeszcze wieksza niz na moim czujniku.
Ale przy okazji wymiany czujnika zapowietrzylem uklad bo waz (ten gorny) jest sflaczaly i plynu w nim nie ma to oznacza chyba ze sie zapowietrzyl, pozatym z odpowietrznika jak scisne waz leci powietrze ale plynu ni ma.
Zalozylem swoj stary czujnik ale teraz musze go odpowietrzyc (boze machanior go zle odpowietrzyl albo cosik) wkazdym madz razie kolejne pytanie - jak skutecznie odpowietrzyc uklad chlodzenia ?

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2006 17:10:28 
Użytkownik

Zara cie mody zrypią , już tyle razy było pisane - zapal , otwórz nagrzewnice , zagrzej 0000 , otwórz odpowietrznik i patrz co leci , jak pójdzie płyn - zakręć ,sprawdzaj w międzyczasie ile masz płynu w zbiorniczku i dolewaj . Powodzenia - oby ci sie cieplej zrobiło a jak nie to GRZAńCA :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2006 21:01:13 
Użytkownik

ile zapłaciłeś za czujnik? Bo jak kupiłeś prywaciarski to się nie dziw że masz taką temp, bo ja właśnie pierwszy kupiłem taki i miałem też problem z wskażaniami.
[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2006 15:16:25 
Użytkownik

GregorGM napisał(a):
ile zapłaciłeś za czujnik? Bo jak kupiłeś prywaciarski to się nie dziw że masz taką temp, bo ja właśnie pierwszy kupiłem taki i miałem też problem z wskażaniami.
[/url]

za czujnik dalem 30zl
uklad chlodzenia odpowietrzylem

dalej jest to co bylo ale juz nie mam sily i bede jezdzil tak jak jest - czyli temperatura po przejechaniu 2km to 100 stopni, niedlugi czas na postoju i wlaczaja sie wiatraki - mam tylko jeden bieg - nie wiem czy tak ma byc ale jest.

Dziekuje za wszystkie sugestie...

Tytuł:
PostNapisane: 11.lut.2006 13:19:50 
Użytkownik

Niedługo zajadę do sklepu gdzie kupiłem czujnik, sklep jest bardzo tani, za czujnik zapłaciłem 43zł i (niestety nie pamiętam nazwy producenta, chyba EPS) dokładnie się dowiem o nazwę producenta, który podobno stale produkuje na potrzeby Audi. Niesądzę iż gdziekolwiek kupisz dobry czujnik poniżej 40zł.
Jak się dowiem to wyślę ci prywatną wiadomość.
Na twoim miejscu wziąłbym od zanajomegpo u którego jest wszystko ok czujniczek i przełożył na chwilę żeby się zoriętować w sytuacji.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2006 11:14:18 
Użytkownik

W niektórych modelach audi wskazania temp są zawyżane o 10 do 15 stopni. Najprawdopodobniej od początku miałeś wszystko sprawne. W niektórych modelach można skorygować to ustawienie, regulacją z tyłu wskaźnika po wyjęciu zegarów.

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2006 13:53:03 
Użytkownik

dendrytus napisał(a):
W niektórych modelach audi wskazania temp są zawyżane o 10 do 15 stopni. Najprawdopodobniej od początku miałeś wszystko sprawne. W niektórych modelach można skorygować to ustawienie, regulacją z tyłu wskaźnika po wyjęciu zegarów.

Byc moze ze masz racje, bo doslownie wymienilem wszystko od a do z - czujnik kupilem jeszcze jeden za 120zl i dalej lipa nom ale mam pewnosc ze wszystko w ukladzie chlodzenia jest nowe i chodzi jak tzeba.
Sprawdze jeszcze chlodnice klimy bo moze ona jakos zapchana jest czy cus i nie przepuszcza powietrza na chlodnice plynu i dlatego w czasie jazdy temperature jest nizsza tylko o 3 stopnie od tej jak samochod stoi w miejscu.

Dzieki za odpowiedz...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1