.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 23:36:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: dziura w obrotach
PostNapisane: 12.mar.2006 13:14:33 
Użytkownik

Witam. Mam zamontowany gaz II gen, odpalam auto na benzynie i jest ok elegancko trzyma obroty, jak chce go przygazowac żeby przełączyć na gaz dzieją się cuda. Jak go przygazowuję obroty na moment stoją w miejscu a dopiero potem się silnik wkręca. Skąd wynika to opóźnienie ?. Jakbym nie miał silnika ABT to pewnie w tym momencie usłyszałbym wielkie bum, na szczęscie te silniczki z II gen nie strzelają. Wiem że temat był poruszany na forum i przyczyn może być sporo. Ale żeby ustalić przyczynę musze zacząc od czegoś i zacząc wymieniac wszystko w jakiejś kolejności (czyt brak kasy), Od wymiany czego muszę zacząć ?, Dodam że mam tez wrażenie że auto jest zamulone i ogólnie trudno się wkręca na obroty. Narazie wymieniłem świece, i sprawdziłem u mechaniora chyba kąt zapłotu nie jestem pewien (świecił stroboskopem :) Nie wiem teraz chyba czas na wymianę kabli wn jak myślicie ? chociaż wieczorem jak otworzę maskę nie widac żadnego przebicia, kable mam beru . Aha jak wymieniać kable to i kopułkę ?Doradzcie bo musze zacząc działać w tej kwestii, z góry dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 12.mar.2006 13:41:49 
Użytkownik

czec nic nie wymieniaj jak nie ma poczeby jak chodzi rowno i nie przerywa na gazie to narazie daj spokoj jedz do gazownika moze zle masz ustawiony albo sada padla to ci sprawdza a jak tylko na przejciu z bezyny na gaz ci wariuje a potem jest ok to moze nakladanie sie paliw jest zle ustawione i go zelewa powodzenia

80 2.0 ABT

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1