Majowy weekend nadszedł zabrałem się za skracanie dolotu nie działało
sprawdziłem siłownik i klapy ok wiec jak przypuszczałem niepodłączone były podcisnienia właściwie (było to rozbierane kiedyś przez kogoś i złozone byle dało sie odpalić silnik)
uzbroiłem się w częsci typu rurki trujniki i zwężki oryginalne z ASO (koszta niewielkie) rurka cięta z metra ze sklepu z gumowymi tematami
miałem schemat wydrukowany z ETKI wiec się zabrałem niestety po podłączeniu tak jak ma być z ETKA system nie działał mało tego samochód nie pracował stabilnie na wolnych obrotach bo podciśnienie szło stale na zawór EGR a na siłowniku klap dolotu nic się nie działo nawet po wkreceniu motoru powyzej 4100
mam co prawda inne schematy z innych źródeł ale najlepiej by było jednak zobaczyć to w realu
tak że mam apel jesli ktos moze z warszawy nachwilę się spotkać w celu podgladniecia u niego sprawnie działajacych klap i połaczeń to poproszę o kontakt
606 252 260 Piotrek,
piotrek16v@wypas.pl , GG 488067
zalezy mi bardzo podjadę gdzie trzeba zajme jak najmniej czasu postaram sie porobić fotki i notatki zeby juz wiecej głowy nie zawracać a przy okazji zrobie ilustrowany poradnik dla potomnych