.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.cze.2025 20:34:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [C4/AAH] zalewa kopci na czarno, ciezko odpala. Pomocy
PostNapisane: 03.maja.2006 10:04:10 
Użytkownik

Od kilku dni moja C4 [AAH] zaczeła mi swirowac, kilka dni nie była jezdzona, zaczłey skakac mi obroty, a pozniej to juz wogole jak jest zimna nie chce zapalic, jak zapali chodzi nie rowno ( jakby nie na wszystkie gary ), kopci na czarno jak stary diesel, nie mam w niej Instalcji gazowej, pierwszy raz przestała mi palic po wymianie rozrzadu, termostatu i uszczelek pod klawiatura, lecz po pojezdzeniu nia wszystko sie uspokoiło do przedwczoraj, teraz musze długo ja palic gaz w podłoge(bez tego chyba nie da rady) po czasie z trodem zapal, kopci jak dzika, do czasu kiedy silnik sie nagrzeje i pochodzi pozniej jest wszystko Ok. Swiece sa wszystkie czarne i suche. Przez to skakanie obrotów pojechałem na Vaga i wyszły mi BŁEDY załaczam je w linkuna dole. Jakis czas po skasowaniu tych błedów był spokoj az do teraz.:( Prosze pomozcie

http://img55.imageshack.us/my.php?image=obraz0017ox.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 03.maja.2006 11:57:29 
Klubowicz

Przepływmierz do sprawdzenia, czujnik temperatury (2-pin) do wymiany i ewentualnie wiązka do sprawdzenia. Nie mam swojej dokumentacji więc nie sprawdzę pozostałych błędów - ale te dwie sprawy już wiele mówią o Twoim problemie. Silnik jest najprawdopodobniej mocno zalewany - po prostu wywala Ci dwie rzeczy (poważne) z zakresu sterowania mieszanką paliwowo-powietrzną.

Tytuł: Juz nie kopci chodzi na wszystkie garki.
PostNapisane: 08.maja.2006 14:25:32 
Użytkownik

Wielkie dzieki za pomoc, po wymianie czujnika temp płynu chłodzacego 2 pinowego wszystko wrociło do normy ładnie silniczek pali nie kopci. Jeszcze raz wielkie dzieki. Pozdrawiam

Tytuł: podobny problem
PostNapisane: 18.maja.2006 18:28:36 
Użytkownik

mam podobny problem w tym samym silniku, moj dodatkowo kaszle i pali olej ale nie kopci tak mocno jest bardzo słaby nie wkręca się na obroty, szarpie podczas dodawania gazu czy to jest ta sama pprzyczyna?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1