Dzięki za rady.
A tymczasem krótk i opis tego co zrobiłem razem z kumplem.
1. Naładowalismy akumulator.
2. Odpalenie, pochodziło podgrzało i
3. Zlany został olej.
4. Zmieniony został filtr oleju.
5. Zlany został płyn chłodniczy (dopiero jak się termostat włączył).
6. Nowy lej i płyn chłodniczy.
7. Start i do naszych uszu dobiegł soczystu pomruk silniczka, jakże inny od tego który brzmiał za pierwszym razem.
Dodam, że wcześniej zostały odkręcone wszystkie zaciski i tarcze w celu wypiaskowania tudzież odrdzewienia ( niespodzianka nowiutkie tarcze 0 wcięcia

) pojawił mały problem tylna część zacisku przednich zacisków normalnie powinna chyba być przykręcona na "ampule" a tu o dziwo nie była - czy to normalne???? w tylnych zaciskach są już właśnie "ampule". czy nie powinno być przypadkiem tak że z przodu i tyłu powinno być tak samo mocowane ????
Obserwacje:
Pięknie zespawany wylot kolektora z rurą ok 50mm. Fantastyczny dzwięk silnika to nic przy niesamowitym dzwięku wydechu któr strzela przy zdjęciu nogi z gazu - wszystko zdrowe objawy ale jaki efekt

poza tym najładniejsze felgi jakie można sobie wyobrazić klasyczne ronale. Niesety do wymiany pójdzie jeszcze filtr powietrza, prawy przedni przegób (proszę o radę jakiej firmy wybrać), nie wiem jak w innych modelach ale wydaje mi się że prawa podłużnica jest delikatnie nadżarta przez kornika - co z tym robić ?? proszę o rady. Kolejnym działaniem będzie rozebranie i oczyszczenie tłoczków wszystkich hamulców. Jeden z nich tylny prawy jest zaparzony i w ogóle się nie rusza taka dzwigienka do któej jest podłączona linka.
Plany:
Doprowadzenie auta do 100% machanicznej sprawności.
Poprawa wizerunku wnętrza
I ostatnie w kolejce modyfikacje mające na celu podniesienie mocy - i tutaj bardzo proszę o rady czy ktoś coś kiedyś dłubał w takim aucie ? co można zrobić i jakie dało efekty (jeżeli ktoś coś zrobił ) ????
Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje - po prostu będzie łatwiej
Pozdrawiam